'En Mutlu Şehir Sinop' Feshane'de - Son Dakika
Güncel

'En Mutlu Şehir Sinop' Feshane'de

\'En Mutlu Şehir Sinop\' Feshane\'de

'En Mutlu Şehir Sinop' sloganı ile İstanbul Feshane'de memleket hasreti çeken ve Sinop sevdelası tüm vatandaşlar ile 11-14 Aralık'ta buluşmaya geliyor.

08.12.2014 08:46  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Valiliği, Sinop Tanıtım Platformu ve Sinop Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, TUSİYAD'ın (Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği) Ana Sponsor olduğu Sinop Tanıtım Günleri, resmi açılışını 12 Aralık Cuma saat 14.00'te gerçekleştirecek.

10 Aralık günü Beşiktaş'ta Hamsi festivali ile ve aynı günün akşamı 19.00'da ise Taksim'de Sinop'a özgü 'Helesa' yürüyüşü yaparak Sinop Feshane günlerini ve Sinop'un sesini bir dizi etkinlikler ile duyurulması sağlanacak.

Feshane tanıtım günlerinin açılışı mehteran gösterisi, köçek Şov, Ayancık eymeleri ve Gürcü horonuyla kalabalık bir protokol eşliğinde kurdela kesimi ile gerçekleştirilecek. Gezer, Eskan Danışmanlık, Şahika Mühendislik, Lider Grup, Kaptan İnşaat ve Özyıldırım Grup gibi Sinoplu ünlü kuruluşlarının da destek verip katıldığı festival süresince davetliler hem Sinop'un yöresel lezzetlerini tatma imkanı bulacak hem de yaylalarının mis gibi kokusunu adeta içine çekecek. Sinop'un en ünlü tatları arasında Sinop Nokulu, Katlama, Keşkek, Etli Ekmek, Mantı, Tirit, Kiren Turşusu ve Kırtıl başta geliyor.

DIYOJEN'İN MEMLEKETİ SİNOP!..

2013'te TUİK'in araştırmasında Türkiye'nin en mutlu şehri olma özelliği taşıyan Sinop, İstanbul'da yaşayan Sinoplularla özlem giderecek. İlk kez İstanbul'la kucaklaşacak olan Sinop Atatürk'ün de çok sevdiği şehirlerden biri olarak milli mücadeleye yaptığı katkılarla biliniyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sinop dolu dolu tarihi ve kültürünü de gün yüzüne çıkarıyor. "Gölge etme başka ihsan istemem" sözüyle ünlü felsefecilerden Diyojen'in de memleketi olan Sinop Feshane'de harikalar yaratacak.

SİNOP'UN KOTRALARI İSTANBUL'A YELKEN AÇIYOR

11 Aralık günü başlayıp 14 Aralık Pazar günü sona erecek olan Sinop Tanıtım Günleri'nde Sinop'un en güzel kotraları stantlarda yerini alacak. Dünyanın en ünlü denizcilerinden Seydi Ali Reis'i yetiştirip dünyaya tanıtan Sinop Feshane'de sergilediği el yapımı kotralarla göz dolduracak. Feshane'ye geldiğinizde dünyanın en güzel koylarından Hamsilos Koyu'nda dinlenecek, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'nde doğanın resitaline eşlik edeceksiniz. El sanatlarıyla da ünlü olan şehir, çemberiyle, mahraması ve peşkiriyle davetlileri büyüleyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'En Mutlu Şehir Sinop' Feshane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement