En Mutlu" Yeni Yıl Partisi - Son Dakika
Yerel

En Mutlu" Yeni Yıl Partisi

Kemik İliği Transplantasyon Vakfı (KİTVAK) Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde gördükleri tedavi sonrasında sağlıklarına kavuşan çocuklar için yeni yıl partisi yapıldı.

30.12.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemik İliği Transplantasyon Vakfı (KİTVAK) Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde gördükleri tedavi sonrasında sağlıklarına kavuşan çocuklar için yeni yıl partisi yapıldı.

Tıp fakültesi bünyesindeki Çocuk Hastanesinde gerçekleştirilen partiye, kemik iliği nakliyle sağlığına kavuşan 45 çocuk ve yakınları katıldı. Şarkılar eşliğinde yakınlarıyla doyasıya eğlenen çocuklar, palyaço gösterisini izleyip, yeni yıl pastası keserek hediyelerini aldı.

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansu, KİTVAK'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bugüne kadar yaklaşık 450 hastaya nakil gerçekleştirdiklerini ve hastalardaki tedavi başarısının yüksek olduğunu söyledi.

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serap Aksoy ise hastalığın ciddi ve meşakkatli bir tedavi sürecinin olduğunu anlatarak, "Biz de bugün kök hücre nakli olmuş ve iyileşmiş çocuklarımızla hep birlikte eğlenmek istedik. Bize de moral olsun, onlara da moral olsun, tedavi alan çocuklara da moral olsun istedik. Sağ olsunlar KİTVAK bu organizasyonda bize çok destek oldular, hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kök hücre nakliyle sağlığına kavuşan 12 yaşındaki Öykü Geçermiş de tedavisinin 8 ay önce tamamlandığını ifade ederek, kendisi gibi tedavi gören arkadaşlarıyla yeni yıl partisinde buluşmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Mutlu' Yeni Yıl Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement