En Pahalı İçki Koleksiyonu Satılacak - Son Dakika
Dünya

En Pahalı İçki Koleksiyonu Satılacak

En Pahalı İçki Koleksiyonu Satılacak

Hollandalı bir koleksiyoncu, dünyanın en pahalı konyağının da aralarında bulunduğu içki koleksiyonunu satışa çıkardı.

20.02.2012 09:39  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollandalı bir koleksiyoncu, dünyanın en pahalı konyağının da aralarında bulunduğu 5 bin açılmamış şişelik içki koleksiyonunu açık artırmayla satışa çıkardı.

Bay Van der Bunt'un koleksiyonunda 1795 yılında Brugerolle'de üretilmiş dünyanın en eski ve en pahalı konyağı bulunuyor,

Van der Bunt, Avrupa'yı fethi sırasında Napoleon Bonaparte'ın ordusu ile birlikte seyahat eden 6 litrelik Jeroboam konyağının türünün son örneği olduğunu ve açılış fiyatının 182 bin dolar olduğunu açıkladı.

Konyağı 1990 yılında Chicago'daki bir koleksiyoncudan 32 bin dolara satın aldığını söyleyen Van der Bunt, Çinli ve Rus alıcıların koleksiyon için yarışmaya başladığını ifade etti.

Toplam satış tutarının 8 milyona ulaşması beklenen koleksiyonda 1789'da hasat edilen üzümlerden damıtılan Courvoisier & Curlier konyağı da bulunuyor. Konyağın 62 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.

Büyükbabasının 1880 yılında toplamaya başladığı içkileri yıl sonuna kadar tek bir alıcıya satmak isten Van der Bunt, tek korkusunun koleksiyonu satın alan kişinin içkileri içmesi olduğunu belirtti.

Van der Bunt, koleksiyonun yeni sahibinin içkileri içmek için değil, saklamak için satın alacağına dair bir araştırmadan sonra belirleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya En Pahalı İçki Koleksiyonu Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement