Ürpertici Arkeolojik Keşifler - Son Dakika
Kültür Sanat

Ürpertici Arkeolojik Keşifler

Tüylerinizi diken diken edecek, şimdiye kadar yapılmış en ürkütücü Arkeolojik keşifler.

19.07.2017 14:11  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En ürpertici 6 Arkeolojik keşifi sizin için derledik.

1. ÖLÜMÜN KİTABI: Antik Mısır'da ölümden sonra kullanılacak büyüler içermesi ile ünlü 1000 yıllık bir kitaptır.

2. DORSET'İN BAŞSIZ VİKİNGLERİ: ingiltere Dorset'te yapılan kazı çalışmalarında 51 kafatası ve 53 yetişkin insan iskeleti bulunmuştur. Yapılan araştırmalar sonucunda iskeletlerin kafaları önden kesilmiş viking savaşçılarına ait oldukları ortaya çıkmıştır. Kayıp olan kafatasları ise üst rütbeli komutanlara ait oldukları için kesenlerin ödül olarak yanlarında taşıdıkları düşünülmektedir.

3. AVRUPA'NIN VAMPİRLERİ: Çoğu Bulgaristan da olmak üzere, Avrupa'nın bir çok yerinde kalbi demir çubukla delinmiş mezarlar ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmalarda vampirlik inancının çok yaygın olduğu ortaya çıkmıştır. Bu vampirlerde en ünlü olanı Bulgaristan'nın Sozopol kentinte bulunan Krivich isimli adama aittir.

4. ASHKELON'UN ÖLÜ BEBEKLERİ: 1988'de İsrail'de antik şehrin kanalizasyon kazısında 100 den fazla bebeğe ait kemikler bulunmuştur. Bu bebeklerin bir haftadan fazla yaşamadığı ve kanalizasyonun eski Roma hamamının altında olması, Roma dönemindeki toplu bebek katliyamlarından birine kurban gittikleri düşünülmektedirler.

5. MEKSİKA'NIN UZAYLI KAFATASI: Onavas köyünde halk sulama kanalı inşa ederken kafatasları uzaylılara benzeyen insan iskeletleri bulmuşmuşlar. Bu uzun kafataslarının bölgede bir gelenek olan bebekken kafatası sarma tekniği ile şekillendirildikleri düşünülmektedir.

6. DEV İNSANLAR: İncilin bazı bölümlerinde Nephilim ırkı geçer. Bunlar Nuh tufanı ile yok olmuş dev insan ırkıdır. Suudi Arasbistan da yapılan petrol sondajı sırasında bulunmuş dev insan iskeletlerinin fotoğrafları yayınlanmış fakat doğrulu kanıtlanmadığı için bilim dünyası tarafında kabul görmemiştir.

Ürpertici Arkeolojik Keşifler
Kaynak: Youtube

Son Dakika Kültür Sanat Ürpertici Arkeolojik Keşifler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement