En 'Vefalı' Festival - Son Dakika
Güncel

En 'Vefalı' Festival

En \'Vefalı\' Festival

Türk sinemasında bir döneme damgasını vurmuş yönetmen ve oyuncular, Altın Koza Film Festivali ile adeta tekrar hayata dönüyor.

15.09.2013 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasında bir döneme damgasını vurmuş yönetmen ve oyuncular, Altın Koza Film Festivali ile adeta tekrar hayata dönüyor. Festivalde, Yeşilçam'ın 'mihenk taşı' sayılan filmler yeniden hatırlatılıyor, etkinliklerine dahil edilen 'ustalar' da sinemaseverlerin hafızalarındaki yerlerini tazeliyor.

Bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül tarihleri arasında 20'ncisi düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali için geri sayım başladı.

Toplamda 215 filmi, 450 gösterim ile sinemaseverler ile buluşturacak olan festivalde, eski kuşak ile yeni kuşağın sinemacıları bir araya gelecek.

"YEŞİLÇAM'IN EMEKTARLARINA MORAL"

Eski oyunculara verdiği önem ile 'vefalı festival' olarak adlandırılan Altın Koza'da geçtiğimiz yıl, Yılmaz Köksal, Selda Alkor, Menderes Samancılar, Rutkay Aziz, Nuri Alço, Süleyman Turan gibi Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri etkinliklere dahil edildi; birçoğu tekrar seyirci karşısına çıktı. Festival'in Yaşam Boyu Onur Ödülleri de yine bir 'vefa' örneği olarak oyuncular Perihan Savaş, Ediz Hun ve yapımcı Abdurrahman Keskiner'e takdim edildi. Çok sayıda usta ismin, yeni nesil sinemacılar ile deneyimlerini paylaştıkları festivalde, Türk sinemasının sevilen ismi İlyas Salman da 'Lal Gecesi'ndeki performansıyla övgüye layık görüldü ve Engin Günaydın ile birlikte En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne ortak oldu.Yeşilçam emektarlarından Menderes Sabancılar da 'Gözetleme Kulesi'ndeki performansı ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Festivalde bu sene de emektar oyuncular ve usta yönetmenler, etkinliklere hem renk katacak, hem de hafızaları tazeleyecek.

Türk sinemasının '4 yapraklı yoncası' Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Türkan Şoray ve Filiz Akın'ın katılacağı tören ile başlayacak olan Altın Koza'da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri', Türkiye sinemasının unutulmaz yıldızlarından Çolpan İlhan, İzzet Günay ve Demir Karahan ile yapımcı Necip Sarıcı'ya takdim edilecek.

"TÜRK SİNEMASININ SEÇKİN ÖRNEKLERİ ALTIN KOZA'DA"

Festival'in 20'nci yılında, 'Altın Kozalılar' ve 'Özel Gösterimler' başlığı altında, Türk sinemasının önemli örnekleri izleyiciyle buluşacak. Altın Kozalılar bölümünde, ilki 1969 yılında yapılan ülkemizdeki önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen festivalde yıllar içinde çeşitli dallarda ödüller kazanmış filmler izleyiciyle yeniden buluşacak. Özel Gösterim bölümünde ise son bir yıl içinde dikkat çekmiş ancak Adana'da izleyiciyle buluşma şansı yakalayamamış yapımlar yer alacak.

"HABABAM SINIFI HATIRLATILACAK"

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı adına, 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde bir sergi açılacak. Altın Koza kapsamında açılacak ve dört bölümden oluşacak serginin ilk bölümü, Dolmuş dergisinde yayımlanan Hababam Sınıfı karikatürlerinden oluşacak. İkinci bölümde, 1965 yılında Ulvi Uraz Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konan Hababam Sınıfı Müzikali fotoğrafları yer alacak. Ertem Eğilmez dönemi ile başlayacak üçüncü bölümde ise Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor isimli filmlerin fotoğraflarından oluşan bir seçki var. Dördüncü bölümde set fotoğrafları görülebilecek. Sergide ayrıca Münir Özkul, Ayşen Guruda, Adile Naşit ve Kemal Sunal'ın heykelleri yer alacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En 'Vefalı' Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement