En Yaşlı Öğrenci Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

En Yaşlı Öğrenci Hayatını Kaybetti

En Yaşlı Öğrenci Hayatını Kaybetti

Yalova Üniversitesi'ndeki en yaşlı öğrenci ünvanına sahip Hukuk Fakültesi'nin 3'üncü sınıf öğrencisi 68 yaşındaki Cemile Aynur Üstündağ, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

07.01.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi'ndeki en yaşlı öğrenci ünvanına sahip Hukuk Fakültesi'nin 3'üncü sınıf öğrencisi 68 yaşındaki Cemile Aynur Üstündağ, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kentin en yaşlı öğrencisi için Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul'da yaşadığı 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kazanan ve okula kayıt yaptıran, ancak o dönemde üniversitedeki anarşi olayları nedeniyle eğitimine devam etmeyen Cemile Aynur Üstündağ, daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni giderek öğretmen oldu. Daha sonra eşi Albay Varol Üstündağ ile evlenen Cemile Aynur Üstündağ, kendisi ve eşinin emekli olmasından sonra Yalova'ya yerleşti. 2011 yılında üniversiteye dönüş için affın çıkmasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki kaydını, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne aldıran Cemile Aynur Üstündağ, kentin en yaşlı öğrencisi olarak eğitimine 3'üncü sınıfta devam ediyordu. Ancak bir süredir soğuk algınlığı nedeniyle evinde dinlenen Üstündağ, dün öğle saatlerinde kötüleşince eşi tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçiren Cemile Aynur Üstündağ, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı.

Yalova'nın en yaşlı öğrencisi ünvanına sahip olan Cemile Aynur Üstündağ için cenaze töreni bugün Merkez Camii'nde düzenlendi. Evliliğinden çocuğu dünyaya gelmeyen Üstündağ'ın cenaze törenine, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu' nun yanı sıra sınıf arkadaşları da katıldı. Üstündağ'ın en çalışkan öğrenci olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Eruslu, Yalova Üniversitesi olarak biz Türkiye'de ilkleri yaşıyoruz. Onlardan bir tanesi de Türkiye'deki en yaşlı öğrenci Yalova Üniversitesi'nde. Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde en devamlı ve en çalışkan öğrencimizdi. 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' hadisine uygun olarak beşikten mezara kadar ilim tahsil etti. Nefesinin son anına kadar Hukuk Fakültesi'nin en çalışkan öğrencisi olarak çalıştı dedi.

Cemile Aynur Üstündağ'ın cenazesi daha sonra şehir mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Yaşlı Öğrenci Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement