En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri - Son Dakika
Teknoloji

En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri

İşte şimdiye kadar telefonun üç sürümünün hepsinde keşfettiğimiz iPhone 11 sorunlarından birkaçı ve bunların nasıl düzeltileceğine dair bazı ipuçları.

21.04.2021 16:30  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çoğu Apple gözlemcisinin ve iPhone kullanıcısının ilgisi, yeni çıkan iPhone 12 serisine kayarken, iPhone 11'i satın alan ve hala sahip olan müşteriler, geçen yılki yeni telefon deneyimini biraz daha az hale getiren sorunları tamamlamayı dört gözle bekliyorlardı. Apple'ın 2019 model iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max sahipleri için en büyük sorunları iOS 13'üyle ilgiliydi. Neyse ki, bu işletim sistemi sorunlarının hiçbiri büyük bir seviyeye çıkmadı, ancak bazı karışıklıklara neden oldular. İOS 14'ün çok daha sorunsuz bir şekilde piyasaya sürülmesiyle, acil sorunların çoğu kaybolmuş gibi görünüyordu.

Aşağı yukarı aynı zamanda piyasaya sürülen yeni donanım ve yazılım, sorunların nereden kaynaklandığını deşifre etmeyi zorlaştırıyor. İOS 13 ile ilgili o kadar çok sorun bildirildi ki, Apple bunlara yanıt vermek için bir dizi güncelleme yayınladı ve bu düzeltmelerin donanımla ilgili sorunları hafiflettiğini umuyordu. İşte şimdiye kadar telefonun üç sürümünün hepsinde keşfettiğimiz iPhone 11 sorunlarından birkaçı ve bunların nasıl düzeltileceğine dair bazı ipuçları.

Sorun: Görüntü sorunları

Apple'ın iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, bir görüntü sorunundan etkilenen iPhone'lar arasındadır. MacRumors sitesindeki bir müşteri bunu şu şekilde açıkladı: "iPhone 11 Pro kilidini açtığım zamanın yaklaşık% 25'inde ekran yeşil bir tonla soluk görünüyor. Yaklaşık 3 saniye sonra normale dönüyor. Bunun iPhone 11'lerde bir sorun olup olmadığını bilen var mı? Muhtemelen yeni bir geri yükleme/ kurulum yapmalıyım ama mümkünse bundan kaçınmaya çalışıyorum. " İPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri bu sorun için en sık rapor edilir ve telefonların OLED ekranı sorumlu olabilir.

Olası çözüm:

Gözlemciler, iOS 14 yüklemenin sorunu çözebileceğini belirtti. Bununla birlikte, bu kalıcı bir yazılım sorunu olabilirken, birçok müşteri yeşil renkli camdan elde edilen ekran görüntülerinin renk tonu göstermediğini fark etti, bu da bunun bir donanım sorunu olduğunu gösteriyor. Apple, sorunu kabul etti ve bazı durumlarda garanti kapsamında ekran değiştirmelerini onayladı.

En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri

Sorun: Kablosuz şarj

Çalışmayan kablosuz şarj ile ilgili sorunlar oldukça yaygındır. Qi kablosuz şarj cihazlarına sahip bazı müşteriler, şarj cihazına belirli iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini yerleştirdikten sonra iPhone'un onu bir şarj cihazı olarak tanıyabileceğini, ancak gerçekte şarj olmayacağını ve hatta ısınabileceğini bildiriyor. Bazı iPhone 11 sahipleri, bu hatanın ilk olarak iOS 13'ün çeşitli yinelemelerini yükledikten sonra ortaya çıktığını ve bu durumun suçu yazılıma kaydırabileceğini söyledi.

Olası çözüm:

Menşei ne olursa olsun, hala böyle bir sorun varsa, telefonunuzu kablolu bir bağlantıyla şarj etmeye devam edebilirsiniz. Başlangıç ??olarak iPhone'unuzun işletim sistemini oldukça kararlı iOS 14 ile güncellediğinizden emin olun. Mekanik manevralar, bazı insanlar için sorunu çözen bir kapatma sıfırlama/ yeniden başlatma içerir.

Sesi aç tuşuna basın ve bırakın

Sesi kıs tuşuna basın ve bıraın.

Güç düğmesini basılı tutun ve Apple logosu görünene kadar bekleyin.

En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri

Sorun: Etkinleştirme sorunları

Modelden bağımsız olarak yeni bir telefonu ilk kez açıp çalıştırmaya çalıştığınızda etkinleştirme sorunları yaygındır ve iPhone 11 de bundan muzdaripti.

Muhtemel çözümler:

İPhone 11'i etkinleştirmede sorun yaşıyorsanız, öncelikle Apple'ın Sistem Durumu sayfasını kontrol ederek tüm sistemlerin çalışır durumda olduğundan emin olun. Tüm sistemler çalışana kadar bekleyin ve tekrar deneyin. Yeşilse ve hala çalışmıyorsa, telefonunuzda SIM kartın takılı olduğundan emin olun. SIM kartı eski telefonunuzdan yenisine geçirebiliyorsanız, önce bunu deneyin. SIM Yok veya Geçersiz SIM hata mesajı alırsanız Apple aşağıdaki adımları önerir.

Kablosuz planınızın çalışır durumda olduğundan emin olun.

Telefonunuzu en son iOS sürümüne güncelleyin ve yeniden başlatın.

Ayarlar> Genel> Hakkında'ya gidin. Bir güncelleme varsa, Tamam'ı veya Güncelle'yi seçmeniz ve ardından güncelleme yapmanız için bir istem görürsünüz.

SIM kartınızı yuvasından çıkarın ve ardından geri koyun. Yuva güvenli bir şekilde kapanmalıdır. Yalnızca mevcut telefonunuzla birlikte gelen sim kart tepsisini kullanın.

Farklı bir SIM kart deneyin. Operatörünüzün perakende satış noktasından bir tane alabilir veya operatörünüzden telefonunuzu farklı bir kartla test etmesini isteyebilirsiniz. Gerekirse mevcut SIM kartınızı yenisiyle değiştirin.

Sorun: Hacim, ses ve ses sorunları

Ses işleviyle ilgili herhangi bir sorun olduğunu fark ederseniz deneyebileceğiniz çeşitli çözümler vardır.

Muhtemel çözümler:

SIM kartınızı telefonunuzdan çıkarın ve ardından kötü yerleştirilmiş bir kart sorununu çözmek için değiştirin.

Onunla veya onsuz ses kalitesini karşılaştırmak için Bluetooth'u kapatın. İyileşirse, aramalarınız için kapalı bırakın.

Mikrofonunuzun temiz, net ve engellenmemiş olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımlar sesi iyileştirmezse, yeniden başlatarak telefonunuzun önbelleğini temizleyin.

Ayarlar> Genel> Sıfırla aracılığıyla fabrika ayarlarına sıfırlama yapın. Önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri

Sorun: Aşırı ısınma

Çeşitli iPhone 11 üniteleriyle ilgili yaygın bir şikayet, kullanıcıların yeni cep telefonlarının uzun süreli pil ömrü üzerindeki etkisiyle ilgili olarak rahatsız edici derecede ısınmalarıdır. Isı ile ilgili sorunlar arasında şu yorum vardı: "iPhone 11 Pro'mu Cuma günü aldım ve Cumartesi ve ardından Pazartesi günü GPS kullanırken telefonumun ısındığını fark ettim. Rahatsız edici derecede sıcaktı. Pazartesi akşamı Apple'a götürdüm ve telefon kapanmadığı veya çok sıcak uyarı vermediği sürece sorun olmadığını söylediler. Hala bir sorun olduğunu düşünüyorum ve bunu yakından takip edeceğim. "

Muhtemel çözümler:

Bu öneriler, sıcak bir telefonu güvenle soğutmanıza yardımcı olacaktır. Telefonunuz düzenli olarak çok hızlı ısınırsa, en yakın Apple Store'a götürün veya teknik desteğe başvurun.

Kılıftan çıkarın.

Telefonunuzu uzun süreli ısıya maruz bırakmayın (örneğin sıcak bir arabada).

Oyunlar, özellikle AR oyunları, cihazın ısınmasına neden olabilir.

Telefonu bir süre Uçak Modu'na alarak radyo sessizliğini sürdürün. Kontrol Merkezinde, tüm GPS, Bluetooth, Wi-Fi ve hücresel sinyalleri kapatmak için Uçak simgesine dokunun. veya hemen ihtiyacınız olmayan her şeyi Konum Hizmetleri, GPS veya Bluetooth'u tek tek devre dışı bırakın.

Telefonunuzu da ısıtabileceği için cihazı şarj etmek için biraz bekleyin.

İPhone'u kapatın ve hard reset ile yeniden başlatın. (Sesi artırma düğmesine, ardından sesi kısma düğmesine ve ardından güç düğmesine basın. Telefonu kapatmak isteyip istemediğinizi sormaz, direkt kapatır.)

iPhone kullanıcıları yıl boyunca aşırı ısınmayla ilgili sorunlarla karşılaştı ve en son şikayetlerden bazıları Ekim 2020'de ortaya çıktı. Bu sorunu bugün hala yaşıyorsanız, yardım için Apple Destek ile iletişime geçin.

Sorun: Bluetooth bağlantı sorunları

Birkaç iPhone 11 sahibi, çevre birimlerini Bluetooth üzerinden bağlarken sorun yaşadıklarını belirtti. Bu sorunlar, telefonlarını araçla eşleştirme sorunundan, cihaz nihayet eşleştikten sonra bağlantıyı sürdürmeye kadar her şeyi içerebilir. Bir kullanıcı şöyle yazmıştı: "iOS 13 yüklü yeni iPhone 11, Bluetooth bağlantı sorunları yaşıyor. … Sorun bağlanmak değil. Sorun bağlı kalmak. … Ayrıca arabamda bağlantı sorunları yaşıyorum. 5 dakika veya daha uzun süre bağlı kalıyor, ardından otomatik olarak bağlantıyı kesip yeniden bağlanıyor. Gerçekten can sıkıcı. İPhone 6 Plus'ımla daha önce sorun yaşamadım. … İOS 13.1'e yeni güncellendi, ancak gerçekten can sıkıcı olan bu Bluetooth sorunu hala devam ediyor. " Tüm bunları söylemek gerekirse, cihazınızı Bluetooth ile bağlı tutmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz.

Muhtemel çözümler:

Apple Destek'i aramadan önce şirket, kendi başınıza deneyebileceğiniz birkaç çözüm önerdi. Bu önerilerden herhangi birini test etmeden önce, iOS'unuzun mevcut en son sürüme güncellendiğinden emin olun. İOS 14'ün kurulu olduğundan emin olmanızı öneririz.

Cihazınızdan Ayarlar> Bluetooth'a gidin ve Bluetooth'un açık olduğundan emin olun. Devre dışı bırakılmışsa ve etkinleştiremiyorsanız, iOS cihazınızı yeniden başlatın, ardından eşlemeyi ve bağlanmayı tekrar deneyin.

Bluetooth aksesuarınızın ve cihazınızın yakın olduğundan emin olun.

Bluetooth aksesuarınızı kapatıp açın.

Bluetooth aksesuarınızın açık ve tamamen şarj edilmiş veya güce bağlı olduğundan emin olun. Aksesuarınız pil kullanıyorsa yenileriyle değiştirin. Geçmişte bağlanabildiyseniz, aksesuarın eşlemesini kaldırın ve keşif moduna geri getirin. Ardından eşleştirmeyi ve bağlanmayı tekrar deneyin.

Aksesuarınızı iOS cihazınız dışındaki cihazlarla eşleştirebiliyorsanız, aksesuarı diğer cihazlarla eşleştirip tekrar deneyin.

Yukarıdaki adımlardan hiçbiri işe yaramazsa Apple teknik desteği ile iletişime geçin veya Genius Bar'dan randevu alın.

Kaynak: Tekmoloji

Son Dakika Teknoloji En Yaygın iPhone 11 sorunları ve düzeltme yöntemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor
    13:44 Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz, enformasyon düzensizliği sorununa karşı medyadaki yapay zeka temelli değişime dikkati çekerek, Avrupa Konseyi'nin 2017'de hazırladığı 'Enformasyon Düzensizliği' raporundan öne çıkan unsurları paylaştı. Aydeniz, yapay zekanın habercilik mesleğine nasıl uyarlanacağına dair norm arayışının sürdüğünü belirtti ve Anadolu Ajansı'nın Medyada Yapay Zeka Etik Kullanım Rehberi'ni yayınladığını ifade etti. Ayrıca, enformasyon düzensizliği sorununa çözüm olarak Anadolu Ajansı Teyit Hattı gibi örneklerin ortaya çıktığını ve habercilik sektörünün bu yeni mesleki pratiklere adapte olduğunu vurguladı.

  • Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım
    13:33 Türk Telekom'dan 2023'te 25,8 milyar TL yatırım

    Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "2023 yılı net karımız 16,4 milyar TL oldu, toplam yatırım harcamalarımız 2023'te yıllık yüzde 7,4 artarak 25,8 milyar TL'ye yükseldi.

  • TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı
    13:10 TikTok, içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı

    TikTok, potansiyel olarak problemli içerik paylaşan içerik üreticilerini cezalandırmak için önlemlerini artırdı ve uygulamada önerilebilecek içeriklerle ilgili kurallarını sıkılaştırdı. Yeni topluluk kuralları, Mayıs ayında yürürlüğe girecek ve 'Sizin İçin' akışında önerilemeyecek içeriklerin listesi uygulamaya konulacak. TikTok, 'Sizin İçin' önerilerini kural dışı davranan kullanıcılardan arındırıyor. Liste, müstehcen içerikli veya şiddet içeren videolar gibi açık kategorileri içermekle kalmıyor, aynı zamanda uygulama için daha önce tartışma konusu olan konuları da ekliyor. Ayrıca, 16 yaşın altındaki kullanıcıların videoları 'Sizin İçin' akışında yer alamayacak. TikTok'un 'Sizin İçin' kısmına getirdiği yeni topluluk kuralları ve geliştirilen hesap yönetimi özellikleri, özellikle genç kullanıcılar için daha güvenli bir çevrimiçi ortam yaratmayı amaçlıyor.

  • Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor
    13:09 Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor

    Apple'ın popüler uygulaması Apple Notlar, iOS 18 ile birlikte iki önemli özellik kazanıyor. Bu yenilikler arasında uygulama içi ses kaydı ve hesaplama yapabilen Matematik Notları bulunuyor.

  • Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?
    13:09 Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?

    Xiaomi, Redmi Pad Pro modelini globale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son bilgilere göre, lansmanın çok yakında yapılacağı ve Çin ve global varyantları arasında teknik bir farklılık olmayacağı belirtiliyor. Redmi Pad Pro'nun teknik özellikleri arasında 12.1 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama, 10,000 mAh batarya kapasitesi gibi özellikler bulunuyor.

  • Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı
    12:45 Kırgızistan'da TikTok Kısıtlandı

    Kırgızistan'da TikTok'un kullanımı kısıtlandı. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi'nin mektubu üzerine internet servis sağlayıcılarına TikTok'a erişimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderdi. TikTok'un çocukların zihinsel gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle alınan kararın politik bir arka planı bulunmadığı belirtildi.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
    11:45 Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

    Google, İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşmaya karşı düzenlenen oturma eylemine katıldıkları için 28 çalışanını işten çıkardı. Protestocular, Google'ın İsrail ordusu için hizmet verdiği 'Project Nimbus' adlı projeden çekilmesini talep etti.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.


Advertisement