En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri - Son Dakika
Yaşam

En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri

En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri

En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri 1) Kalp Sembolü Aşkımızı anlatmak için çizdiğimiz kalp şeklinin gerçekteki kalp organına benzemediğini hepimiz biliyoruz. Öyleyse bu sembol nereden, nasıl çıkmıştır? Bu hala kesin olarak bilinmemektedir fakat bazı teoriler vardır. Birinci teori, kuğu çiftlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan kalp şeklinin sevgi ve sadakatin temsilcisi olmasıdır. İkinci teori, Antik yunan zamanında kalp […]

26.10.2017 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri

1) Kalp Sembolü

Kalp Sembolü

Kalp Sembolü

Aşkımızı anlatmak için çizdiğimiz kalp şeklinin gerçekteki kalp organına benzemediğini hepimiz biliyoruz. Öyleyse bu sembol nereden, nasıl çıkmıştır? Bu hala kesin olarak bilinmemektedir fakat bazı teoriler vardır. Birinci teori, kuğu çiftlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan kalp şeklinin sevgi ve sadakatin temsilcisi olmasıdır. İkinci teori, Antik yunan zamanında kalp sembolü kadını ve pelvisi temsil ediyordu. Afrodit için yapılan tapınaklarda da bu kalp sembolünün görülmesi bu teorinin başlangıcı olmuştur. Diğer bir teori de sarmaşık yaprağı göz önüne alınarak ileri sürülmüştür. Bu teoriye göre kalp sembolü, şarap tanrısı Dionysos'u hatırlatmaktadır.

2) Bluetooth

Semboller

Semboller

Günümüz teknolojisinde oldukça yer edinen Bluetooth'un sembolünün geldiği noktanın ise teknolojiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu sembolün gelişi taa MS 10.yy'a dayanmaktadır. Danimarka kralı HaraldBlåtand, tüm Danimarkalıları bir çatı altında toplamak istiyordu ve yaban mersinini çok sevdiği için sürekli mavi dişlerle gezdiği için lakabı "Bluetooth" olmuştu. Günümüzde de tüm cihazları bir arada toplama amacı olan Bluetooth'un hikayesi işte buradan gelmektedir.

3) Tıp Sembolü

tıp sembolü

tıp sembolü

Günümüzde belirlenen tıp sembolünde aslında bir yanlışlık vardır. ABD'li askeri doktorlar 1900'lü yıllarda tıp tanrısı Asclepius'un asasını Hermes'in asası Caduceus ile karıştırınca ortaya yanlışlık çıkmıştır. Yani günümüzde "tıp sembolü" olarak kullanılan bu sembolün kanatlarının olmaması gerekiyordu.

4) Güç Sembolü

Güç sembolü

Güç sembolü

Kullandığımız tüm elektrikli aletlerde bulunan güç sembolünün çıkış hikayesi de oldukça ilginç. Bu sembolün bulunuşu 1940'lı yıllara dayanıyor ve 0 ile 1 rakamlarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuşlardır.

5) Barış Sembolü

barış sembolü

barış sembolü

Barış sembolü de günümüzde her daim çoğu yerde kullanılmaktadır. "NükleerSilahsızlanma" kelimesinin İngilizcesi  olan "NuclearDisarmament" kelimesinin baş harflerinden üretilmiştir. Semafor denen alfabe ile tasarlanmıştır.

6) Tamam Sembolü

tamam sembolü

tamam sembolü

Günümüzde neredeyse en çok kullandığımız sembollerden biri olan tamam sembolünü çıkış hikayesi hakkında da birden çok teori vardır. Bir teori, 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın alınan kararları onaylamak için Almanca kelime olan "Ollkorrect" kullanması ve bunun kısaltılmasının da "OK" olmasıdır. Bir diğer en çok bilinen teori ise Budizm ve Hinduizm dinlerinde yapılan meditasyonu işaret etmesidir.

Kaynak: Okunur.net

Son Dakika Yaşam En Yaygın Sembollerin Bulunma Hikayeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement