Encümen Üyeleri Birgi ve Gölcük'te İncelemelerde Bulundular - Son Dakika
Yerel

Encümen Üyeleri Birgi ve Gölcük'te İncelemelerde Bulundular

Encümen Üyeleri Birgi ve Gölcük\'te İncelemelerde Bulundular

İzmir İl Genel Meclisi Daimi Encümen toplantısı Ödemiş'te yapıldı.

16.02.2012 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Genel Meclisi Daimi Encümen toplantısı Ödemiş'te yapıldı. Ödemiş'in CHP İl Genel Meclisi üyesi Erol Soyuer'in daveti üzerine Ödemiş'te buluşan İl Genel daimi encümen üyeleri, Her hafta çarşamba günü düzenlenen İl Encümeni toplantısına bu hafta Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Ödemiş programına İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İl Daimi Encümen üyeleri Gönül Ayaz, Ali Demirel, Erol Soyuer, Onur Koçana, Tevfik Ersöz'ün yanı sıra, İl Genel Meclis üyeleri Adnan Saygılıer, Hikmet Aydın, Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri İbrahim Bozkurt ve Hasan Aktaş, İl Özel İdare'den de daire müdürleri Abdülhalim Koç, Vecdi Koru, Ramazan Kaya, Nurettin Yıldız ile Leyla Gürsel ve Encümen Müdürü Ekrem Aydemir, Encümen memurları Erol Erkünk, Mehtap Aydın Bozkurt'ta toplantıya eşlik etti. Konuklar sabahleyin Manyası (Katırcılar) Sokağında bulunan Ödemiş'in en eski pidecisi Sadettin Töngül'ün fırınında Töngül pidesi ikram edildi. Daha sonra kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, encümen üyeleri ve daire müdürleri Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener'i makamında ziyaret ettiler. Başkan Şener konuklara beldenin tarihçesi ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek Birgi'nin korunması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Başkan Cumhur Şener İl özel idarenin tarihi kentler fonundan aktarılan kaynaklarla 200 tescilli binanın onarıldığı belirterek şunları ekledi: "İzmir'de Bergama ilçesini dahil etmezsek, belde olarak en büyük katkıyı biz aldık. Bu katkılardan dolayı valimiz sayın Cahit Kıraç'a, Sayın Kaymakamımız Abdurrahman Koçoğlu'na İl Özel idare genel sekreterimiz İrfan İçöz'e, İl genel sekreterliğine ve Özel idareye teşekkür ediyorum. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre 2006 yılından beri belde de 20' ye yakın proje üretildi.

Bu projeler doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarla Birgi'nin çehresi değişti ve yaşanabilir kent haline geldi. Turizmden aldığımız katkı payı da bu sayede artmaya başladı." İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz de, "Birgi beldemiz fondan en fazla katkı payı alan birinci sırada yer alan kentimiz. Birgi'nin önemi fazla ve buraya destekler devam edecek" dedi.

Konukları gezdiren Şener Birgi'nin tarihçesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Birgi'nin ardından Gölcük yaylasına geçen konuklar burada da çeşitli incelemelerde bulundular.

(AG-AH-)

16.02.2012 13: 03 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Encümen Üyeleri Birgi ve Gölcük'te İncelemelerde Bulundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement