"Encümeni Daniş (M)" Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

"Encümeni Daniş (M)" Toplanıyor

Sağda Encümeni Daniş Benzeri Bir Oluşum Olarak Kurulan İnsani Değerler Derneği'nin İlk Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı, 20 Şubat'ta Toplanacak. Son Siyasi Gelimelerin Değerlendirileceği Toplantıda Bir "Yol Haritası" Belirlenecek.

18.02.2010 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet ve toplumsal değerlerin korunmasına yönelik bir fikir kulübü niteliğindeki Encümendi Daniş'in sağ ve muhafazakar kanattaki benzeri "İnsani Değerler Derneği" son gelişmeleri değerlendirmek üzere Cumartesi günü Ankara'da toplanacak.

İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir yaptığı açıklamada, insanı insan yapan insani değerleri misyon edinerek, mutluluğa, toplumsal uzlaşmaya, barışa ve demokrasinin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan bir yapı olduklarını belirterek, Yüksek Danışma Kurulu'nun ilk toplantısını 20 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'de Ankara Dedeman Oteli'nde yapacaklarını ve katılımcıların önerileriyle "yol haritasını" belirleyeceklerini bildirdi.

-SAĞDA HAREKETLİLİK-

İDD Yüksek Danışma Kurulu toplantısına katılacağı bildirilen isimlerden bir bölümü şöyle: Ferruh Bozbeyli, Prof.Dr.Ali Bilgili, Prof.Dr.Battal Arvasi, E. Orgeneral Doğan Güreş, Bekir Sami Daçe, Durdu Özer, Prof.Dr. Emrullah İşler, Prof.Dr. Enis Öksüz, Prof.Dr. Süleyman Ateş, E.Amiral Ali Yüksel Önel, Oltan Sungurlu, Mehmet Elkatmış, Namık Kemal Zeybek, Hasan Celal Güzel, Prof.Dr.Kenan Gürsoy, Fermani Altun, Vehbi Dinçerler, Dr.Ahmet Şanverdi, Haluk Özdalga, Nazmi Kumral, Nuri Gürgür, Nevzat Pakdil, Prof.Dr. Ömer Özyılmaz, Rıza Akçalı, Prof.Dr.Şakir Akça, Prof.Dr.Sevgi Kafalı, Prof.Dr. Şükrü Koç, Prof.Dr. Saim Yeprem, Ziyaeddin Akbulut, Ümmet Kandoğan, Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, E. Albay Ata Katı, Dr. Cevdet Aykan.

Listede hükümet tarafından Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Prof.Dr.Kenan Gürsoy'un da bulunması dikkati çekti. Katılımcılar listesinde Nevzat Pakdil, Haluk Özdalga gibi AKP'Liler de bulundu.

İDD YDK toplantısından önce sinevizyon gösterimi yapılacak, genel başkanın açış konuşmasından sonra "tanışma" bölümü gerçekleştirilecek, yemek ve katılımcıların konuşmaları kısmına geçilecek. (ANKA)

(ORH/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Encümeni Daniş (M)' Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement