Endeks son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü - Son Dakika
Güncel

Endeks son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü

TCMB'nin reel, finansal sektör temsilcilerinden ve profesyonellerden oluşan 62 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2019 yılı Eylül ayı Beklenti Anketi" yayımlandı.

10.09.2019 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TL varlıkların fiyatlamasında TCMB'nin Perşembe günü alacağı faiz kararı öne çıkmaya devam ederken, dün günün ikinci yarısında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ABD'nin Türkiye'ye S400 alımı için yaptırımları incelendiğini açıklaması sonrasında TL varlıklarda bir süre satış baskısı görüldü.

Beklenti Anketine göre TÜFE %13.96'ya gerilerken, Dolar TL kuru beklentisi ise 5.90'dan 6'ya yükseldi. Türkiye'nin CDS primi bir miktar artış göstererek 384'e yükseldi. Bugün sakin bir veri akışının hâkim olacağı küresel piyasalarda, ABD-Çin ticaret savaşı ve Türkiye-ABD ilişkileri eksenindeki gelişmeler piyasaların takibinde kalmaya devam edecek. BIST100 endeksi güne yükselişle başlarken, 2 Ağustostan bu yana en yüksek seviyeyi gördü, gelen haber akışlarının etkisiyle birlikte günü %1.63 yükselişle 100,604 puandan tamamladı.

USDTRY… Merkez Bankası Toplantısı Fiyatlama Davranışlarında Etkili Olmaya Devam Ediyor... Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında ABD Dolar endeksindeki gerileme gelişen piyasa ülke para birimlerini değerlendirirken, TL yaklaşan TCMB toplantısı ve ABD'den gelen açıklamalarla birlikte negatif ayrıştı. Küresel risk iştahındaki artışa bağlı olarak geçtiğimiz haftalarda TL varlıklar da değerlenme eğilimindeyken, dün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in S400 konusuyla alakalı olarak Türkiye'ye yönelik yaptırımları incelediklerini açıklaması sonrasında kur 5.76 seviyesine kadar yükseldi. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, TL varlıkların fiyatlamasında yurt dışı gelişmeler etkili olmaya devam edecek. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde kur 5.76 seviyelerinde işlem görüyor.

EURTRY… TL Varlıklardaki Volatilite Artıyor… TCMB ve Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısı yaklaştıkça TL varlıklardaki volatilite de artış gösteriyor. EURTRY kuru sabah saatlerinde 6.36 seviyelerinden işlem görüyor.

EURUSD… Piyasalar ECB Toplantısına Odaklandı... Gün içerisinde 1.1030 seviyelerinden işlem gören parite, ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte 1.1050 seviyesinin üzerine doğru ilerledi. Dolar global bazda değer kaybetmeye devam ederken, dolar endeksi 98 seviyesine geriledi. Parite, önemli bir veri akışının olmadığı yeni işlem gününde 1.1040 seviyelerinden işlem görüyor.

XAUUSD… Ons Altın Fiyatı Risk İştahının Artmasıyla Birlikte Düştü... ABD-Çin ticaret müzakereleri ve merkez bankalarının faiz indirimlerine dönük haber akışları, fiyatlama davranışları üzerindeki etkisini sürdürüyor. Ons altının sabah saatlerinde 1488 $ seviyelerinde işlem görüyor.

GLDGR… Gram Altın Fiyatları Yatay Seyrediyor… TL'deki ve ons altındaki değer kaybı gram altının yatay seyrini korumasına destek oluyor. Gram altın yeni işlem gününde 276 TL'den işlem görüyor.

BRENT… Arz ve Talep Arasındaki Makas Daralıyor… Dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'de petrol üretiminin azalması, arz ve talep arasındaki makası daraltıyor. Petrol sondaj kulelerinin son 10 haftada 9 kere azalması da fiyatlarda yukarı yönlü baskı oluşturuyor. Brent petroldeki fiyatlamalarda ABD-Çin ticaret savaşına yönelik gelişmeler izlenmeye devam ederken, Brent petrol yeni işlem gününün ilk saatlerinde 62 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500…Endeks Ticaret Belirsizliği ile Karışık Seyretti… ABD ile Çin arasında Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan ticaret müzakerelerine yönelik belirsizlik sebebiyle Wall Street günü hafif satıcılı bir şekilde %0.01 düşüşle 2,978 puandan kapattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Endeks son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement