Endonezya'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Can kaybı var - Son Dakika
Dünya
BBC

Endonezya'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Can kaybı var

Endonezya\'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Can kaybı var

Endonezya'nın doğusundaki Maluku eyaletini sarsan 6.5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre en az 20 kişi yaşamını yitirdi, binalar hasar gördü.

26.09.2019 17:29  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'nın doğusundaki Maluku eyaletinde 6.5 büyüklüğünde deprem medyana geldi. Fransız haber ajansı AFP ve İspanyol Haber Ajansı EFE'nin haberlerinne göre en az 20 kişi yaşamını yitirdi, eyaletin yönetim merkezi Ambon'da binalar hasar gördü.

Görgü tanıkları depremin şiddetinden korkan yöre halkının tepelere doğru kaçtığını anlatırken, yetkililer can kaybının artmasından endişe edildiğini söylüyorlar.

Endonezya Afet İdaresi yetkilileri depremin sabahın erken saatlerinde meydana geldiğini eyaletin başkenti Ambon ve çevresindeki yerleşimlerde uykudan uyanan halkın binalardan çıktıklarını söylüyorlar.

Depremin merkez üssünün Ambon'a 40 kilometre mesafede ve 29 kilometre derinlikte olduğu kaydediliyor ancak jeofizik uzmanları tsunami tehlikesi bulunmadığını bildirdiler.

Bölge daha sonra 30'a yakın artçı sarsıntı yaşadı.

Ambon 400 bin nüfuslu bir kent ve gerek görgü tanıklarının anlatımları gerekse gelen ilk görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı anlaşılıyor.


Endonezya'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Can kaybı var



Afet Kriz Merkezi sözcüsü Agus Wibowo, başkent Jakarta'da bir basın toplantısı düzenleyerek Maluku'da en az 20 kişinin enkaz altında kalarak öldüğünü, en az 100 yaralı olduğunu ve 2 bini aşkın insanın bölgeden tahliye edildiğini de söyledi.

Yetkili bu sayıların, bölgeden daha detaylı haber alındıkça artmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

Endonezya Pasifik Okyanusunda Ateş Çemberi diye adlandırılan deprem bölgesinin üzerinde ve bu nedenle sık sık büyük depremler ve tsunamiler yaşanıyor.

Geçen yılın Eylül ayında da Maluku'nun batısındaki Sulawesi'de 7.5 büyüklüğünde bir deprem ve ardından tsunami yaşanmış 4 binden fazla insan yaşamlarını yitirmişti.

Geçen yılki felakette evlerini kaybeden yaklaşık 60 bin kişi hala geçici barınaklarda yaşıyorlar.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Endonezya'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Can kaybı var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

BBC

Advertisement