Enerji Bakan Yıldız'dan Twitter Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Enerji Bakan Yıldız'dan Twitter Açıklaması

Enerji Bakan Yıldız\'dan Twitter Açıklaması

KARS (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor.

21.03.2014 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor. Burada bir hukuk kararı var. Bu hukuk kararının hiçbir şekilde dikkate alınmaması Türkiye'de söz konusuydu" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars'a geldi. Bakan Yıldız, Modern Belediye Hizmet Binası'nı ziyaret etti. Bakan Yıldız'ı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Av. Enser Erdoğdu karşıladı.

Enerji ve Tabii Kaynak Bakanı Taner Yıldız, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan, brifing aldı. Yeni hizmet binasının hayırlı olması dileklerinde bulunan Bakan Yıldız, gazetecilerin twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili sorularını cevapladı. Bakan Yıldız, "Değerli arkadaşlar bizler biliyorsunuz yasaklara karşıyız. Peki bu engelleme bir tezat oluşturuyor mu, hayır bu bir tezat oluşturmuyor. İsterseniz bunun biraz analizini yapalım. Burada her türlü istismarlara karşı olduğumuzu da söylenmiştim. Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor. Burada bir hukuk kararı var. Bu hukuk kararının hiçbir şekilde dikkate alınmaması Türkiye'de söz konusuydu. Şimdi bir şeyin ört bas edilmediğini rahatlıkla şöyle test edebilirsiniz. Bugün ulusal televizyonlarımızda sabahtan buyana bu DSN ayarlarının değiştirdiğinde herkesin nasıl twitter'de işlem yapacağını söyledi. Mesele twitterin hükmü şahsiyeti ile alakalıdır" dedi.

"İşlem sayısında da herhangi bir azalma şuanda söz konusu değil" diyen Bakan Yıldız, daha sonra şunları söyledi:

"Ama burada önemli bir şeyin altını çizmemiz lazım arkadaşlar. Hatırlarsanız 2007 yılında Atatürk'e hakaretten dolayı komşumuzdaki 18 yaşındaki bir gencin Atatürk'e hakaretten dolayı youtubede bulunan bir videosu vardı. Onun kaldırılmasıyla alakalı karar alındı. Kim aldı bu kararı, Sayın Başbakan veya hükümet almadı bu kararı. Yargı aldı. Youtube sonunda bu videonun kaldırılmasıyla beraber 2 yıllık bir aradan sonra açtı. Şimdi maksat orada Atatürk'e olan hakaretin engellenmesi midir? Yoksa youtube'nin engellenmesi miydi? Oradaki engellenen Atatürk'e olan hakaretti. Şimdi burada da herkesin ailesi var. Herkesin kişisel hak ve özgürlükleri vardır. Hak etmediği birçok hakareti sanal alam üzerinden yapıyorsunuz. Yani suç işlenmemiş olmuyor. Bugün Ulaştırma Bakanımızda açıkladı. Birçok ahlaki değerler, yalnızca onlar değil ki kişisel hak ve özgürlükleri sınırlandıran bir işlem yapılıyor. Bu yalnızca Türkiye'nin meselesi değil arkadaşlar. Bu globalleşen sosyal medya ile o ülkenin ulusal hukuku arasındaki bir yetki savaşıdır. Bir yetki devrinin yapılması istenmesidir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemi bu yetki devrini yapmamıştır. Yapması da gerekmiyor. Hukukun uygulanmasını istemiştir. Meselenin farklı bir noktaya çekilmesini şahsen ben doğru bulmuyorum. ve bu manada özgürlükler ve güvenlikler arasındaki sınırın ve toplumsal güvenliğin sınırının doğru konması ve doğru çizilmesi lazım geldiğini söylüyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enerji Bakan Yıldız'dan Twitter Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement