"Enerji Hanım", Adanalılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Enerji Hanım", Adanalılarla Buluştu

"Enerji Hanım", Adanalılarla Buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Enerji Hanım" Projesi kapsamında tiyatro sanatçısı Çil, kadınlara evde enerji tasarrufu önerilerini anlattı

28.06.2013 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Enerji Hanım" Projesi kapsamında tiyatro sanatçısı Süeda Çil, kadınlara enerji tasarrufunun püf noktalarını anlattı.

Ramazanoğlu Camisi'nin konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ulubaş, enerjiyle ilgili sorunların yerli kaynakların yetersizliği ve ithalata dayalı olduğunu belirterek, ithalatın maliyeti çok fazla artırdığını söyledi.

Ulubaş, enerji tüketimindeki artışın refah seviyesinin yüksekliğini gösterdiğine dikkati çekerek, "Aynı işi yaparak daha az enerji kullanma şansımızın olduğunu bilmemiz, bizi enerji verimliliğine ve israfı önlemeye yönlendirdi. Evin ekonomisini kadınlar idare ediyor. Evlerimizde yapabileceğimiz verimlilik artırıcı ufak deneylerle yılda 4 milyar liralık tasarruf sağlama şansımız var. Bu 4 milyar lira tasarruf 200 okul, 100 tam teşekküllü hastane ve binlerce kilometrelik yol yapmamızı ve refah seviyemizi artırabilmemizi sağlar" şeklinde konuştu.

- "Enerji Hanım", tasarruf yöntemlerini anlattı

"Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Süeda Çil ise kadınlara evlerinde alabilecekleri basit önlemler ve uygulamalarla enerjiyi daha verimli kullanarak elektrik giderlerini düşürebileceklerini anlattı.

Çil, elektrikli ev aletlerinin yıllık bakımının yapılması durumunda tasarruf edilebileceğini belirterek, "Televizyonu sadece kumandasından değil, aynı zamanda düğmesinden de kapatın. Ütünüzü işiniz bitmeden 5 dakika önce prizden çekin ve kıyafetlerinizi nemliyken ütüleyin. Gerekli olmadıkça fırında ön ısıtma yapmayın, çamaşır makinesini ekonomik programda kullanın. Elektrikli süpürgenizi sık sık boşaltın, buzdolabının kapısını uzun süre açık tutmayın" diye konuştu.

Proje kapsamında, 20 ilde 20 bin kadına ulaşılarak, kadınların bilinçlendirilmesi ve evlerdeki enerji tüketiminin azaltılmasının amaçlandığı öğrenildi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Enerji Hanım', Adanalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement