Enerji Liderleri "Bilgi"de Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Enerji Liderleri "Bilgi"de Buluşuyor

Enerji Liderleri "Bilgi"de Buluşuyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu, santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirdiği IPFYE Enerji Kongresi'nin açılışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ağırladı.

24.10.2014 14:22  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu'nun düzenlediği "IPFYE Enerji Kongresi"nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, enerji sektörünün önde gelen isimlerinin, bürokratların ve akademisyenlerin katılımıyla santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleşti.

Türkiyeli bürokratlar ile enerji sektörünün önde gelen isimlerinin ağırlandığı kongre, 11 ülkeden akademisyen, işadamı ve öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

IPFYE Enerji Kongresi'nin açılışında konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, "santralistanbul kampüsümüzde yer alan Silahtarağa Elektrik Santrali bundan tam 100 yıl önce kuruldu. 100 yıl önce enerji üretimi yapılan bu mekanda öğrencilerimizin değerli çabalarıyla hayata geçen Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Genç Girişimciler Platformu'nun gündemdeki yeri giderek artan enerji konusunda kongre düzenlemesinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında "Nüfusun yarısından fazlası, 30 yaşın altında. Bu çok önemli. Türkiye'deki üniversiteler birbiriyle değil, dünyadaki eğitim kurumlarıyla yarışıyor. Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus ve onların girişimci ruhuna yön veren üniversitelerimizle dünyanın büyük ülkeleri arasında yer alıyoruz" dedi.

Enerji açığı sorununa değinen Arınç, "Cari açıktaki en fazla paya sahip olan enerji alanındaki yatırımların artmasıyla, Türkiye önemli bir ivme kazanacak. Bu şekilde cari açığımızın kapatılmasında önemli ve büyük adımlar atılmış olacak" dedi. Arınç, Dünya'daki petrolün yüzde 35'inin ve doğalgazın yüzde 70'inin batıya taşınmasında önemli bir köprü vazifesi üstlenen Türkiye'nin petrol, doğalgaz, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi konusunda önemli yatırımlar yaptığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "BP tarafından yapılan tahminlere göre 2035 yılına kadar dünya enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 41 oranında artması bekleniyor. Enerjiye olan talepteki büyük artışın önemli bir kısmının ise Türkiye'yi çevreleyen, petrol rezervlerinin yüzde 53'üne, doğalgaz rezervlerinin ise yüzde 71'ine sahip olan Orta Asya, Ortadoğu ve Rusya Federasyonu gibi ülkeler tarafından sağlanacağı öngörülüyor. Türkiye, sürdürülebilir ve güçlü ekonomisi, barış odaklı dış politikası ve istikrarlı yönetim anlayışının gerektirdiği gibi kaynak ülkelerle tüketici piyasaları arasında güvenli bir köprü vazifesi görmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrenciler Arınç'a teşekkür plaketi sundu.

Enerji sektörünün geleceği, ekonomik pazar bağlamında enerji, enerji hukuku ve sektörde girişimcilik konularının ele alınacağı "IPFYE Enerji Kongresi"nde enerji sektörüne yatırım yapan ya da yapmayı düşünen girişimcilerin uluslararası uygulamalar hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor. Kongrede Milletvekili ve Özbolat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Özbolat, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, T.C Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, Ortadoğu Enerji Grup Başkanı Ata Ceylan, BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell, Teyo Yatırım A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Başaran, Aksan Hukuk CEO'su Güray Erol, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Süleyman Boşça, Siemens Yenilenebilir Enerji Direktörü Sinan Bubik, Aksan Hukuk Bürosu Partneri Mehmet Taş, EVG Attomey Partnership Partner Hasan Okur, Akfel Holding Hukuk Departmanı Direktörü Mehmet Yılmazer, Borusan ENBW Enerji Genel Müdür Yardımcısı Enis Amasyalı, Humartaş Enerji Genel Müdür Yardımcısı Cihat Terzioğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Konferans yurtdışından ve Türkiye'den katılan girişimcilerin projelerini sergileyeceği etkinlikle sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Liderleri 'Bilgi'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement