Enerji santralinde iki hafta arayla peş peşe yangın korkuttu! - Son Dakika
3.Sayfa

Enerji santralinde iki hafta arayla peş peşe yangın korkuttu!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki katı yakıtlı enerji santralinin açık deposunda yangın çıktı. Kısa sürede çevreye sıçrayan alevler, santral çalışanlarını korkuttu. Büyüyen yangına çevre şehirlerden itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık iki hafta önce de büyük bir yangının meydana geldiği enerji santralinde, 4.5 milyon TL'lik 30 bin ton hammadde zarar görmüştü.

18.05.2021 18:41  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde özel bir şirkete ait biyokütle enerji santralinde meydana gelen yangında, bugün saat 16.30 sıralarında tesisin cüruf diye adlandırılan ve neredeyse tamamı ağaç köklerinden oluşan açık deposunda çıkan yangına aşırı alevler nedeniyle henüz müdahale edilemezken, rüzgarın da etkisi ile yangın bir anda büyüdü. Yüzlerce metrekarelik alanı saran alevleri söndürmek için Çay, Bolvadin, Sultandağı ilçeleri ile belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri sevk edildi.

15 GÜN ÖNCE DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Alev ve dumanların kilometrelerce öteden görüldüğü yangın nedende çalışanların canını zor kurtardığı öğrenildi. Aynı enerji santralinde bundan 15 gün öncede yangın meydana gelmiş ve 4.5 milyon TL'lik 30 bin ton hammadde zarar görmüştü.

Enerji santralinde iki hafta arayla peş peşe yangın korkuttu!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Enerji santralinde iki hafta arayla peş peşe yangın korkuttu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement