Enerji Sektöründe Söz Kadınlarda… - Son Dakika
Güncel

Enerji Sektöründe Söz Kadınlarda…

Enerji Sektöründe Söz Kadınlarda…

PwC Türkiye ve The Bosphorus Energy Club işbirliğinde 9'uncusu 27 Mart Salı günü gerçekleşecek olan yıllık konferansı için The Bosphorus Club Başkanı Mehmet Öğütçü ve PwC Türkiye Enerji Sektörü Hizmetleri Lideri Murat Çolakoğlu ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenlendi.

26.03.2018 16:47  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ana teması "Enerjide kadın" olan konferansın basın toplantısında, dijitalleşmeyle birlikte değişen iş yaşamında kadının rolü ve enerji sektöründeki güncel konular masaya yatırıldı. Basın toplantısında, kadınların sadece enerji tüketicisi ya da işletmelerin yöneticisi, proje geliştiricisi, ARGE öncüsü olarak rolleri değil aynı zamanda pozitif ayrımcılıkla sayılarının arttırılması, yönetim kurullarındaki temsilinin güçlendirilmesi, eşit ise eşit ücret, tacizlerin önlenmesi ve benzeri konuların üzerinde duruldu.

KADINLAR OYUNA DAHİL EDİLMELİ

The Bosphorus Club Başkanı Mehmet Öğütçü toplantıda: "Enerji sektöründe kadınların mevcudiyeti, etkileri olması gereken düzeyin oldukça gerisinde. Rakamlarla konuştuğumuzda; özel enerji şirketlerinde dünya çapında içgücünün sadece %35'i kadınlardan oluşuyor. En tepedeki 200 enerji şirketinin yönetim kurulunda ortalama kadın oranıysa %16. Dünya'daki rakamlar böyleyken Türkiye'nin durumu daha da vahim. Sektörde kadının sesi hiç duyulmuyor. The Bosphorus Energy Club olarak 27 Mart'taki konferansla yeni bir çalışma başlatıyoruz. Toplantının sonunda tüm paydaşların ortak beklenti ve özeliklerini yansıtan işdünyası ve hükümet liderlerine çağrıda bulunmayı hedefleyen "Boğaziçi Kadının Enerjideki Rolünü Güçlendirme Bildirisi"ni yayınlayarak bu konuda ilk adımı atacağız." dedi.

PwC Türkiye Enerji Sektörü Hizmetleri Lideri Murat Çolakoğlu enerji sektöründe kadının rolüyle ilgili olarak: "Özellikle derin bir uzmanlaşma ve bilgi birikimi gerektiren enerji sektöründe geleneksel olarak erkek egemen ve kadınların gücü görmezden geliniyor. Halbuki bu kadar hızla değişen, farklı bakış açılarına ve becerilere ihtiyaç duyan bir sektörde kadınların oyuna dahil edilmemesi, uzun vadede hem sektörün hem de ülkemizin kaybıdır. The Bosphorus Energy Club olarak bu yıl ki temasıyla kadınların enerji sektöründe ayrımcılıkla nasıl baş edebileceğini, seslerini duyurabileceklerini ve yükselebileceklerini doğrudan sektördeki kadınların deneyimlerini ve somut çözüm önerileriyle ortaya koymayı hedefliyoruz." dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ SÜRATLİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYOR

The Bosphorus Club Başkanı Mehmet Öğütçü toplantıda gündeme dair: "Enerji sektöründen süratli bir dönüşümle birlikte artık kıtlık döneminden bolluk döneminde geçiyoruz, Türkiye de bu geçiş için acilen bir enerji devrimine ihtiyacımız var. Enerjide dışa bağımlı yenilenebilir enerjinin ağırlığı arterken bir yandan da elektrikli araçların hızla yayıldığını görüyoruz. Bu sebeple artık enerji sektöründe sadece oyun değil oyuncular da değişirken, Türkiye de bu oyunda yer almak için hızlı hareket etmeli ve uyum sağlamalı." dedi.

Sözlerine gündemdeki konuları analiz ederek devam eden Murat Çolakoğlu: "Şimdiye kadar dünya tarihinde yaşanmamış hızda bir dönüşümün içindeyiz ve hiçbir sektör bundan muaf değil. Enerji sektörü de teknolojik gelişmelerden ve dijitalleşemeden nasibini alıyor. Enerji sektöründe önce fosil yakıtlı arabalar çok sıkı emisyon kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Şimdiyse elektrikli arabalar ve şarjlı istasyonları günlük hayatımızın bir parçası. Elektrik depolama alanında Türk şirketleri de dahil pek çok şirket ciddi yatırımlar yapıyor. İnsanlar çatılarında kendi elektriğini üretebildiği gibi, bu elektriği blok zinciri teknolojisi kullanarak başka tüketicileri satabileceği bir yakın gelecekten söz ediyoruz. Biz de PwC olarak, kapımızı çalan ve kendini hızla değişimin içinde bulan şirketlere dijitalleşme ve risk yönetimi konularında destek oluyoruz." ifadelerini kullandı." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Sektöründe Söz Kadınlarda… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement