"Yolsuzluk Varsa, Usulsüzlük Varsa Bu Cezasını Görecektir" - Son Dakika
Güncel

"Yolsuzluk Varsa, Usulsüzlük Varsa Bu Cezasını Görecektir"

"Yolsuzluk Varsa, Usulsüzlük Varsa Bu Cezasını Görecektir"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir." dedi.

08.02.2014 20:11  Güncelleme: 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir. Ancak hiçbir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Hiçbir zaman için bu ülkenin istikrarıyla alakalı herhangi bir operasyonu makul hale getirmez. Benim parmağım acıyor, elimde bir sıkıntı var, koluma da sirayet etmiş olabilir, siz benim beynimle alakalı, kalbimle alakalı ameliyat yapma yetkisine sahip değilsiniz. Bu yetkiye ancak Allah'ın izniyle halkımız karar verebilir" dedi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yıldız, havalimanında Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından karşılandı.

Daha sonra Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"na katılan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Van'ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

AK Parti'nin ülkenin iradesini temsil ettiğini belirten Yıldız, AK Parti'ye kurulduğunu günden bu yana sürekli ömür biçildiğini, ömür biçile biçile 12'nci yıllarına girdiklerini söyledi.

Şimdi de yeni bir ömür biçildiğini, bazılarının "1 Ocak 2014'ten itibaren bu hükümet artık görev yapamaz, bu başbakan görev yapamaz" dediğini, Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan'a 'bu adam, bu uzun" denildiğini ifade eden Yıldız, "Şükürler olsun Türkiye'nin istikrarını bozmaya kimsenin ama kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu hep beraber inşallah göreceğiz" diye konuştu.

Yıldız, 17 Aralık'tan sonraki yapılanların iyi bir tahlilini yapmaları gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Tabii ki 17 Aralık'tan bizim alacaklarımız var. Bizim için de tecrübeler var. Bizim de oradan çıkarmamız gereken dersler var. Biz tarihin her noktasından, siyasetin her noktasından dersler çıkartarak buraya geldik. Buna yargı karar verecek. Eğer bir yolsuzluk, herhangi bir usulsüzlük varsa bunun biz üstüne gideriz. Bunu saklamaya ve örtmeye çalışmayız. Bakın şu anda bu gürültüye gidiyor. Hayır, biz hiçbir zaman için yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların hiçbir zaman bir tarafında kalmadık. Sürekli karşısında bulunduk. Biz bunu ilk defa bugün söylemiyoruz. AK Parti'nin kurulduğu yılda ve iktidara geldiğimiz yıldan bu yana sürekli biz bunu söylüyoruz. Biz bu kelimeyi yeni duymuş değiliz ancak bir şeyde anlaşmamız lazım. Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir. Ancak hiçbir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Hiçbir zaman için bu ülkenin istikrarıyla alakalı herhangi bir operasyonu makul hale getirmez. Benim parmağım acıyor, elimde bir sıkıntı var, koluma da sirayet etmiş olabilir, siz benim beynimle alakalı, kalbimle alakalı ameliyat yapma yetkisine sahip değilsiniz. Bu yetkiye ancak Allah'ın izniyle halkımız karar verebilir."

-"Vatandaşın tercihlerine saygılı olunmalı"

"Seçimler yapılıyor. Niçin vatandaşımızın iradesinden endişe ediyorsunuz? Niçin vatandaşımızın iradesinden kaygı duyuyorsunuz? O ayıklayamaz mı? O iyiyi kötüyü ayıklayamaz mı?" diyen Yıldız, "Şimdiye kadar siz hep böyle davrandınız. 'İyiyi kötüyü ayıklayamaz' dediniz. 'Karnını kaşıyan, bidon kafalı, çobanın oyuyla benim oyum bir olur mu? dediniz. Bu ülke, yalnızca ekonomisiyle iradesiyle, sosyal yanlarıyla değil, bu ülke beyniyle, zihniyle, kalbiyle vicdanıyla, basiretiyle, ferasetiyle, sağ duyusuyla, sezgisiyle hep beraber büyüdü" şeklinde konuştu.

Yıldız, vatandaşın ve halkın her şeyi anladığını, her şeyi çok iyi takip ettiğini ve bunu takip etmek için ille de üniversite bitirmek gerekmediğine değinerek, onun beyninden ve kalbinden geçen bir süzgeç olduğunu kaydetti.

Yıldız, vatandaşın tercihlerine saygılı olunması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Eğer diyorsa ki 'Başbakanımız şimdiye kadar hizmet etti, bundan sonra hizmet etmesi gerekmiyor, bizim oyumuz böyle' derse sayın Başbakanımız 'bunu ben saygıyla karşılayacağım" diyor. Ama 'ben bu ülkenin idaresine konan iradeden memnunum, bu ülkenin yönetiminden memnunum, bu ülkenin belediye başkanlarından, yerel yönetimlerinden memnunum' diyorsa ona hep beraber saygı göstermemiz lazım. Bunun üzerinde başkalarının bir operasyon yapmasına kesinlikle müsaade etmeyelim."

-"Kamu bütçesine yük olmadan yatırım yapıyoruz"

Her gittikleri ülkede Türkiye'nin istikrarının takip edildiğini dile getiren Yıldız, "Türkiye'deki istikrarı korumaya yetkili bizler miyiz yalnızca başkaları değil mi? Bu ülkenin muhalefeti, bu ülkenin istikrarını korumaya onlar da borçlu değiller mi? Sivil toplum örgütlerimiz, Türkiye'nin birçok dinamikleri siyasi istikrarı korumaya borçlu değiller mi? Eğer bir muhalefet ülkede 'ben sizin yaptıklarınızdan daha iyisini yaparım' diyemiyorsa bir işin nasıl yapılacağını tarif edemiyorsa ve onlar da Türkiye'nin istikrarının bozulmasını istiyor da 'biz de bu yönetime gelelim' diyorlarsa burada çok ciddi bir yanlışlık var demektir" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye'de şu anda 17 Aralık'ı konuştuklarını, halbuki yatırımlarının olduğunu, milyar dolarlarca yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir Karadeniz'de bir Akdeniz'de nükleer santral yapıyoruz. Bu santrallere bilinki kamu bütçesinden herhangi bir pay almıyoruz. Bizler 22 milyar dolarlık yatırımı hazine garantisi vermeksizin, kamudan bir pay ayırmaksızın ve 10 yıllık bu süre içinde bu yatırımı yapacaklar, işletilecek ve verilen alım garantileriyle beraber burası işletilmiş olacak. Peki, biz burayı bize güvenmeselerdi, bu yatırımları yapmasalardı, nasıl yapacaktık bu yatırımları, kamu bütçesinden alacaktık. Peki kamu bütçesinden aldığımızda sağlıktan, adaletten, emniyetten bütçelerin bir kısmını almış olacaktık. Dolayısıyla bizler kamu bütçesine yük olmaksızın bunları yapıyoruz."

(sürecek)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars'ta (2)

- "Türkiye'de oynanmak istenen oyun, sizin tercihinizle değil, başkasının isteğiyle yapılmak istenen bir oyundur. Zaman zaman buna iyi niyetli kardeşlerimiz de alet olmuş, sonuçlarının ne olacağını tahmin etmemiş olabilirler"

- "17 Aralık'tan sonra 45-50 gün geçti. Şu anda Türkiye'de tespit edilebilen hasar 120 milyar lira civarında. Tespit edilemeyenleri söylemiyorum"

KARS Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de oynanmak istenen oyun, sizin tercihinizle değil, başkasının isteğiyle yapılmak istenen bir oyundur. Zaman zaman buna iyi niyetli kardeşlerimiz de alet olmuş, sonuçlarının ne olacağını tahmin etmemiş olabilirler" dedi.

Yıldız, AK Parti belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 11 yılda alınan istikrarını, 11 günde geri vermeyeceklerini, uluslararası basında sansürle alakalı ithamlar olduğunu söyledi.

Almanya'da bir şehre molotofkokteyli atıldığını, hiç kimsenin bunu izleyemediğini belirten Yıldız, "ABD'de bazı yayınların yapılması otomatikmen yasaktır. 6,5 saat Gezi Parkı eylemleriyle alakalı reklam arası vermeden uluslararası medya yayın yaptı. İngilizce yayında muhabir gaz maskesi takmış ve 'Can güvenliğimiz yok. Ciddi sıkıntıdayız. Bundan sonra beni göremezseniz kusura bakmayın' diyor. Böyle şey mi olur ya" diye konuştu.

Oyuna gelmeyeceklerini, seçimin bu şekliyle yapılmasını istemeyenlerin bulunduğunu ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Sizin oylarınızdan korkan ve endişe edenler var. 30 Mart'ın sonuçlarından emin olamayanlar var. Biz diyoruz ki 'seçilirsiniz veya seçilemezsiniz, bırakın halkımız karar versin'. Uluslararası arenada 27 ayrı ülkede bulunmuş bir kardeşiniz olarak, 40'a yakın ayrı seferde bulunmuş bir kardeşiniz olarak size şunu tavsiye ederim; Türkiye'de oynanmak istenen oyun, sizin tercihinizle değil, başkasının isteğiyle yapılmak istenen bir oyundur. Zaman zaman buna iyi niyetli kardeşlerimiz de alet olmuş, sonuçlarının ne olacağını tahmin etmemiş olabilirler. 17 Aralık'tan sonra 45-50 gün geçti. Şu anda Türkiye'de tespit edilebilen hasar 120 milyar lira civarında. Tespit edilemeyenleri söylemiyorum."

-"Şu anda hedef alınan Sayın Başbakanımızdır"-

Enerji sektöründe döviz fiyatlarının artmasıyla beraber maliyetlerinin arttığına dikkati çeken Yıldız, "Çevre Bakanlığı olan bir hükümette 'siz çevreyi tahrip ediyorsunuz' denilebilir mi? Gittiğimiz bir kısım ülkelerin tercihleriyle Türkiye yönetilebilir mi? Türkiye idare edilebilir mi? Şu anda hedef alınan Sayın Başbakanımızdır. Başbakanımızın nezdinde AK Parti hükümetleridir" ifadelerini kullandı.

Son seçimlerde halkın yüzde 50'sinin 'biz AK Parti'yi seviyoruz' dediğini kaydeden Yıldız, görevlerinin kendilerine oy veren, vermeyen 76 milyona hizmet götürmek olduğunu söyledi.

Hizmet götürdüklerinin ve gelirlerini artırdıkları bazı kesimlerin kendilerine oyun oynadığını aktaran Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, bize oyun oynayanların da gelirlerini artırmış oluyoruz. Onlara götürdüğümüz hizmetleri de artırmış oluyoruz. Çünkü ayrım yapamayız. Bu bizim hakkımız değil. Ama hem hizmet götüreceksiniz, bir kısım insanların zenginleşmesine, Türkiye'nin zenginleşmesinden dolayı daha fazla hale geldiğini göreceksiniz, o insanların bir kısmı da size oyun oynayacaklar. Bu kabul edilebilir mi? Böyle bir şeye biz rıza gösterebilir miyiz?"

Bakan Yıldız'ın konuşmasının ardından AK Parti'nin Kars Belediyesi, Sarıkamış, Selim, Susuz, Kağızman, Digor, Arpaçay, Akyaka ilçeleri ile Dağpınar beldesinin adayları tanıtıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yolsuzluk Varsa, Usulsüzlük Varsa Bu Cezasını Görecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement