Enerji Teknikleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Son Dakika
Kadın

Enerji Teknikleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Enerji Teknikleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kişisel gelişim hiç olmadığı kadar revaçta. Ancak son yılların kişisel gelişim trendleri farkındalık ve yoga yerini enerji tekniklerine bırakıyor.

02.05.2018 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duygu Bay/ PembeNar Özel

Enerji teknikleri kişinin vücut frekansıyla bağlantı kurarak "iyi" olmasını sağlıyor. Buradaki "iyilik" sağlık, zindelik ve mutluluk gibi pozitif kavramları kapsıyor. Peki nedir bu enerji teknikleri ve ne işe yarıyorlar? İşte bu tekniklerden bazıları...

Reiki

Japonların alternatif bir terapi yöntemi olan reikide pratisyenler ellerini hafifçe vücudunuza veya biraz üstüne yerleştirerek tıkanıklıkları açıyor ve enerji akışını düzenliyor. Tıpkı bir enerji masajı gibi.

Nefes egzersizi

Nefes egzersizi aslında temel olarak nefes alıp vermek, ama bildiğiniz gibi değil. Nefes egzersizini, nefes alıp verişinizi mental, fiziksel ve spiritüel sağlığınızı geliştirmek için değiştirdiğiniz bir aktif meditasyon olarak düşünün. Faydaları pek çok bilimsel araştırmayla da desteklenen nefes egzersizinin sayısız hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Tütsü

En eski ritüellerden birisi olan tütsüleme spesifik bazı otların yakılmasıyla bir duman banyosu yaratarak negatif enerjiyi temizlemeyi sağlıyor.

Refleksoloji

Pek çoğumuz ayak masajını denemiştir ancak refleksolojiyi biliyor musunuz? Ayaktaki (ve eldeki) bazı noktaların vücuttaki spesifik kas veya organlarla bağlantılı olduğu fikrine dayanarak refleksolojistler bazı noktalara baskı uygulayarak bağlantılı bölgeyi iyileştiriyor. Örneğin beliniz ağrıyorsa refleksolojist ayak baş parmağınıza baskı uyguluyor.

EFT (Duygusal Özgürleşme Tekniği)

EFT vücuttaki çeşitli akupresür noktalara hafifçe vurarak stresi, kaygıyı, depresyonu ve hatta kronik bir ağrıyı yatıştırmayı içeren bir teknik.

Akupunktur

Oldukça eski bir tedavi yöntemi olan akupunktur bütün vücudunuza iğne batırılmasını içerdiği için kulağa pek hoş gelmese de sayısız faydası olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir yöntem.

Doğal taşlar

Bu parıltılı taşların tedavi edici ve iyi hissettirici titreşimli enerjiler barındırdığına inanılıyor. Her taşın farklı bir etkisinin olduğu ve hatta kişinin ihtiyacına göre bir taş olduğu söyleniyor. İnansanız da inanmasanız da taşların parıltısının sizi iyi hissettireceği kesin : )

Çakralar

Vücudunuzda başınızın üstünde başlayan ve omurganızdan aşağı inen 7 çakra (veya enerji merkezi) bulunuyor. Bu çakralardan herhangi birisi tıkandığında bütün zihin, vücut ve ruh dengesi bozuluyor.

Çiçek esansları

Çiçeklerden elde edilen bu esansların çiçeğin enerjisini kişiye geçirdiği ve iyiliği sağladığına inanılıyor.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Enerji Teknikleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement