Enerji ve Tabii Bakanı Yıldız Mardin'de - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Bakanı Yıldız Mardin'de

Enerji ve Tabii Bakanı Yıldız Mardin\'de

MARDİN (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı Kasım ayındaki fiyatlarından şu anda daha düşük olduğunu belirtti.

06.03.2014 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN (İHA) – Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı Kasım ayındaki fiyatlarından şu anda daha düşük olduğunu belirtti.

Mardin'e gelen Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'ı, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkullubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve partililer karşıladı. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Başkan Ayanoğlu'ndan Mardin yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı Kasım ayındaki fiyatlarından şu anda daha düşük olduğunu belirterek, üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şu anda doğalgaz fiyatlarının TL bazında daha düşük olduğunu söyledi. Doğalgaz maliyetleri bizim satış fiyatlarımızın daha üzerinde olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Bunun absorbe edilmesi, kendi içimizde eritilmesi, yerli kaynaklarımızla beraber mümkün oluyor. 2013 yılında rüzgar santrallerinden üretilen elektriği eğer doğalgaz olarak üretmiş olsaydık, bugün 600 milyon dolar fazla ithalata para ödeyecektik. Tabii ki bunun yağış rejimleri, sular rüzgar, güneş, jeotermal yerli kömürümüz bunlar daha çok harekete getirilmesi lazım" dedi.

Bazı çevreci sivil toplum örgütlerinin zaman zaman iyi niyetli zaman zaman maksadını aşan bir kısım yaptıkları çalışmaların bize doğalgaz ithalatı olarak döndüğünü ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"O yüzden çevreye rağmen değil çevre ile beraber gerçekleştirelim. Gelin tencere tava çalacaksak bunları enerji tasarrufu ve enerji verimliliği ile ortak bir proje ile yapalım. Herkesin aynı maksada aynı hedefe koştuğu bir yapıya gidelim. En yerli kaynak şu anda enerji verimliliği ve tasarrufudur. O yüzden doğal gaz ile ilgili zaman zaman vatandaşımızın zaman zamanda yöneticilerimizin gözünden kaçan önemli bir noktayı söylemek istiyorum." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Bakanı Yıldız Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement