Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"Son on yıl içerisinde iletim ve dağıtım hatlarına 7,2 milyarlık yatırım yaptık."

05.10.2012 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"Son on yıl içerisinde iletim ve dağıtım hatlarına 7,2 milyarlık yatırım yaptık. On yılda yaptıklarımızı, 2015 yılına kadar da yapacağız ki Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hedeflerini aşmış olacağız" dedi.

Bakan Yıldız, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri'de, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Boydak Holding şirketlerinden olan ve 56 bin metrekare alana kurulan Erciyes Çelik Halat Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldız, Türkiye'nin son on yılda büyümede önemli mesafeler aldığını belirterek, bir ülkenin değişirken büyümesinin çok önemli olduğunu, Türkiye'nin aynı zamanda büyürken de değiştiğini vurguladı.

Bu ikisini bir arada becerebilen ülkelerin sayısının dünyada çok az olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Bu, yalnızca ekonomik, yalnızca idari, yalnızca sosyal açıdan değil... Aynı zamanda beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdanıyla ve her yönüyle beraber büyüme sağlanmış oluyor. Bu büyümede siz değerli sanayicilerimizin katkısının büyük olduğunu söylemem lazım. Çünkü Türkiye'de büyümeye karar verildi. Ama özel sektör eliyle büyümeye karar verildi. Bunu da yapan sizlersiniz" diye konuştu.

Enerji iletim ve dağıtım hatlarına son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını ve yatırımların ilerleyen yıllarda da süreceğini dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye iletim ve dağıtım hatları itibarıyla 27 tane Avrupa Birliği üyesi ülkeleri arasındaki ikinci büyük ülkedir. 1 milyon kilometre iletim ve dağıtım hattı var. Dünyanın ekvatordan çevresini yaklaşık 25 defa dolaşacak bir yapıdır bu. Son on yıl içerisinde enerji iletim ve dağıtım hatlarına 7,2 milyarlık yatırım yaptık. Şunu söylemem lazım; önümüzdeki üç yıl içerisinde de benzer bir rakamda yatırım yapacağız. On yılda yaptıklarımızı, 2015 yılına kadar da yapacağız ki Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hedeflerini aşmış olacağız. Şu anda bu görünüyor. Bizde rakam olarak da görünüyor. Sektör olarak da bunu becerebilecek, başarabilecek bilgi ve birikim sahibiyiz."

Yabancı ülke bakanlarının Türkiye'nin büyüme hızına şaşırdıklarını kendilerine söylediklerini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu haftayı saymıyorum. Yalnızca dün ve bugün yedi ayrı ülkenin bakanıyla sabah yedibuçukta başlıyoruz, gece ikibuçuk civarıydı toplantıları bitirdiğimizde. Yalnızca yedi ayrı ülkenin bakanıyla bu iki gün içerisinde bir araya geldik. Söyledikleri şu 'birçok finansman yapısını gözlüyoruz, bakıyoruz. Birçok ülkenin büyüklükleri var ama Türkiye'nin büyüme hızını gerçekten bu rakamlarla nasıl yakaladınız' diye onu soruyorlar. Rakamları tekrar irdeliyoruz. Büyüme hızlarına değişim hızlarına tekrar bakıyoruz. Diyorlar ki 'evet son derece heyecan verici.' Bu global krizin gölgesinde, şu anda Avrupa'daki krizin gölgesinde bırakın şirketleri bırakın artık firmaların sıkıntıya düşmesini ülkelerin sıkıntıya girdiği bir dönemde bunlar yapılıyor."

Yıldız, Erciyes Çelik Halat Fabrikası'nın 120 milyon liraya mal olduğuna değinerek, "120 milyon lira ismini vermeyeyim geçenlerde bir ülkenin istediği kredi miktarıydı. Ama şükürler olsun burada bu yatırım yapılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışını Bakan Yıldız ile Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak yaptı.

Bakan Yıldız ve beraberindekiler açılıştan sonra fabrikayı gezerek, yetkililerden tesisle ilgili bilgi aldı.

Muhabir: Mustafa Önal/ Yücel Velioğlu/ İsmail İçer

Yayıncı: Murat Taydaş - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement