Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Adıyaman'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'da son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldığını ve bunun bugünkü fiyatlarla 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini belirtti.

14.08.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'da son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldığını ve bunun bugünkü fiyatlarla 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini belirtti.

Bakan Taner Yıldız, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da Valiliği ziyaret etti. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Bakan Yıldız'a şehir hakkında bilgi verdi.

Buradaki konuşmasında Adıyaman'ın kendileri için farklı bir il olduğunu ifade eden Yıldız, kentin tükettiğinden daha fazlasını ürettiğine dikkati çekti.

Yıldız, Adıyaman'ın yalnızca kendisine değil, ham petrolüyle bütün ülkeye katkı sağlayacak şekilde üreten bir il olduğunu belirtti.

Adıyaman'ın Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 20'sini karşıladığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"3.6 milyon varilin yıllık değeri 400 milyon dolar civarında. Türkiye'nin toplam ithal ettiği petrolün yanında azımsanabilir ama bizim için önemli ve değerli bir rakamdır. Yaklaşık bin kişi bu alanda istihdam ediliyor. Son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldı. Bugünkü fiyatlarla bunun 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini bilmemiz lazım. Bu üretimlerimize devam edeceğiz."

Yıldız, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Adıyaman'a destek vermeye devam edeceklerini ve buradaki petrol arama çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Kamu yatırımlarında Adıyaman'ın 10 yıl içinde 68'inci sıradan 13'üncü sıraya kadar yükseldiğini aktaran Yıldız, "Şehirde ciddi bir değişiklik gördüm. Büyüyen, ilerleyen ve gelişen Türkiye'nin tabii ki büyümeyen, ilerlemeyen ve gelişmeyen Adıyaman'ı olmaz. Bu bir ahenk, topyekun bir ahenk meselesi. O yüzden belki de Türkiye'nin ortalamasından daha hızlı büyüyen bir Adıyaman görüyorum" dedi.

Muhabir: Adem Yılmaz - Hakan Furkan/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement