Engel Tanımıyor: Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Engel Tanımıyor: Dünya Engelliler Günü

Engel Tanımıyor: Dünya Engelliler Günü

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali kimliğiyle sinemaya ve sanata verdiği desteği, sosyal sorumluluk alanına da taşımayı sürdürüyor.

04.12.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Antalya Film Festivali'ne katılan oyuncular, engelli çocukları unutmadı. Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. İştar Gökseven, Selma Kutluğ, Ülkü Duru ve Murat Han'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Konferans salonunda öğrenciler, hazırladıkları gösterilerini sergileyerek, şarkılar söylediler. Ardından okul yöneticileri ve eğitmenlerle birlikte okulun birimlerini, atölyeleri gezdiler.

Türkiye'nin en büyük Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi olan Antalya Döşemealtı'nda bulunan merkez, 26 bin metrekarelik alan üzerinde inşaa edilen 14 bin metrekarelik kapalı alanda 48 derslik, 13 atölye konferans salonu, yemek salonu, 86 yatak kapasiteli otel, olimpik yüzme havuzu, hidroterapi havuzu, kapalı spor salonu, açık oyun parkı, bitki ve hayvan uğraş birimleri (sera ve hayvanat bahçesi), fizyoterapi ünitelerinden oluşuyor. Ve engelleri kaldırmak için, çocuklara ve gençlere anasınıfından itibaren eğitimler verilerek, toplumun her alanında başarılı olmaları için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engel Tanımıyor: Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement