Engelleri aşan dostluk - Son Dakika
Güncel

Engelleri aşan dostluk

Engelleri aşan dostluk Adana'da görme ve bedensel engelli iki arkadaş engelleri birlikte aşıyor Birinin göremediğini diğeri, birinin taşıyamadığı yükü öteki omuzluyor Görme engelli İsmail Özden: "Engel yoktur, engellenen vardır" Adana'da yaşayan görme ve bedensel engelli 2 arkadaş...

29.08.2022 10:15  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelleri aşan dostluk

Adana'da görme ve bedensel engelli iki arkadaş engelleri birlikte aşıyor

Birinin göremediğini diğeri, birinin taşıyamadığı yükü öteki omuzluyor

Görme engelli İsmail Özden:

"Engel yoktur, engellenen vardır"

ADANA - Adana'da yaşayan görme ve bedensel engelli 2 arkadaş engelleri birlikte aşıyor. Birinin görmediğini diğeri görüyor, birinin taşıyamadığı yükü öteki omuzluyor.

Fahri Düşmez (30), 6 yaşındayken yüksek ateşe bağlı havale geçirip engelli oldu. Düşmez'in yürümekte zorlanıp elleri kasılırken, İsmail Özden ise görme engelli olarak dünyaya geldi. Ancak Özden, engelleri bir bir aştı önce 'bilgisayar işletmeni' oldu, sonra da Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kendine iş buldu.

İkilinin yolu, 5 yıl önce Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi'nde kesişti. Birinin görmediğini diğeri görüyor, birinin taşıyamadığı yükü diğeri omuzluyor. Şimdi KPSS'ye hazırlanan Fahri Düşmez'in hayali ise sınavdan iyi puan alıp iş sahibi olmak.

"Omuz omuza mücadele veriyoruz"

İhlas Haber Ajansı'na konuşan İsmail Özden, "2016 yılında arkadaşımla tanıştık. O yıldan bu yana birbirimize rehberlik ediyoruz. Benim göremediğim yerlerde kendisi bana rehber oluyor, betimliyor. Onun taşıyamadığı yükleri ben taşıyorum. Çok güzel bir ikili olduk. Kendimize yardım etmemiz artık bir standart oldu. Görme engelli arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için omuz omuza mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Hayatta engelin olmadığını söyleyen Özden, "Engel yoktur, engellenen vardır. Biz kesinlikle engelli değiliz, engelleneniz. Kamuya açık bütün noktalar engellilere uygun yapılırsa biz hiçbir engel tanımadan hayatımızı idame edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Dost olmak için hiçbir engel yoktur"

Fahri Düşmez ise arkadaşına yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, "Onun göremediklerini ben görüp ona betimliyorum. Günümüz böyle geçiyor. Dost olmak için hiçbir engel yoktur. Herkes birbiriyle arkadaş olabilir" dedi.

İki arkadaş, özellikle yolda karşıdan karşıya geçerken çok zorlandıklarını, Türkiye'de hiçbir kentin engellilere uygun olmadığını ifade etti.

Engelleri aşan dostluk
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelleri aşan dostluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.


Advertisement