Engellerini Aşıp Okuma Yazmayı Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Engellerini Aşıp Okuma Yazmayı Öğrendi

Ordu'da 3 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle engelli kalan 45 yaşındaki Dursun Ay, engelleri aşarak okuma yazma öğrenmeyi başardı.

14.02.2019 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYATİ AKÇAY - Ordu'da 3 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle engelli kalan 45 yaşındaki Dursun Ay, engelleri aşarak okuma yazma öğrenmeyi başardı.

Çaybaşı ilçesi Aşıklı Mahallesi'nde ailesiyle birlikte ikamet eden Dursun Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olduğu için ailesinin kendisini okula gönderemediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın geçen yıl başlattığı okuma yazma seferberliğini duyduktan sonra okumayı ve yazmayı öğrenmek istediğini anlatan Ay, bunun içinde kendi çabalarıyla harekete geçtiğini ve Aşıklı İlkokulu sınıf öğretmeni Ferda Gül ile tanıştığını söyledi.

Ay, geçen yıl bir bölümünü evde, bir kısmını da okulda aldığı eğitim sonrası okuma ve yazmayı öğrendiğini belirterek, "Önce harf ve sayıları öğrendim. Ondan sonra yazı yazmayı öğrendim. Şu anda telefonumda kayıtlı insanların isimlerini, bir yere gittiğimde tabelaları rahatlıkla okuyabiliyorum." dedi.

-"Okumak çok güzel bir şeymiş"

Okuma ve yazmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ay, "Okumak çok güzel bir şeymiş. Kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Emine Hanım ve Ferdi hocamdan Allah razı olsun." diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Gül de Dursun Ay'ın okuma yazma azminin herkese örnek olabileceğini söyledi.

Ay'a okuma yazma öğretebilmek için elinden geleni yaptığını anlatan Gül, "Kendisi okula gelemediği zaman ben evine gittim. Bazen o okula geldi. Bir yıl içerisinde onun da azim ve kararlılığıyla çok ciddi yol kat ettik." dedi.

Gül, Dursun Ay'ın azmini gören birçok kişinin okuma yazma öğrenmek için kendilerine talepte bulunduğunu ifade etti.

Çaybaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cevat Akman da ilçede yaptıkları alan taraması sonucu okuma yazma bilmeyen 163 kursiyere ulaştıklarını belirtti.

Dursun Ay'ın kendisini sürekli geliştirmek istediğini söyleyen Akman, "Kendisi ağır engelli bir kursiyer. Ancak bu durumundan dolayı bize de hiç zorluk çıkarmamaya çalışıyor. Hayata hiç küsmemiş, kendi çapında da sürekli bir şeyler yapmaya çalışan birisi. Bizde bu azmi görünce diğer kursiyerle de örnek gösteriyoruz. Kendisini yürekten kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellerini Aşıp Okuma Yazmayı Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement