Engelli Bakıcılarına Seminer - Son Dakika
Güncel

Engelli Bakıcılarına Seminer

Engelli Bakıcılarına Seminer

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli bakıcılarına yönelik seminer düzenlendi.

11.04.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli bakıcılarına yönelik seminer düzenlendi.

İpekyolu ilçesinde ikamet eden ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sunmuş olduğu engelli evde bakım hizmetinden faydalanan engelli vatandaşların bakıcılarına yönelik; 'engelli evde bakım kalite standartları, engelli hastaların bakımı ve engelli evde bakım hizmetleri' hakkında seminer verildi. Seminerde, yatalak hastaların bakıcılarına; 'yatak yarası önleme talimatı, yatak yarası tedavi talimatı, kişisel günlük bakım talimatı, engellilerde giysi giydirme talimatı, banyo yaptırma talimatı, vücut silme talimatı, yatakta saç yıkama talimatı, ağız-diş bakım talimatı, bıyık-sakal tıraş talimatı, el-tırnak bakım talimatı, ayak-tırnak bakım talimatı, sürgü-ördek ile tuvalet kullanım talimatı, bez değiştirme talimatı, beslenme talimatı, bel sağlığı talimatı' konularında eğitim verildi.

Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemal Tarhan, Sosyolog Mustafa Polat, Sosyolog Mehmet Fatih Baynal ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde görev yapan Hemşire Esra Akbaba tarafından engelli evde bakım hizmetleri ve engelli bakım kalite standardı hakkında verilen eğitimin, engelli hasta bakıcılarının, engelli hasta bakımına yönelik bilgi seviyelerini artırmak, bakım hizmeti kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşların hayata katılımını sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Bakıcılarına Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.

  • Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu
    14:14 Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu

    Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde yaşayan N.G., Simav Çayı'nda ayağının kayması sonucu suya düştü. Olayın ardından başlatılan arama çalışmaları sonucunda N.G'nin cesedi, yaklaşık 1 kilometre ileride suyun içinde bulundu ve Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafik aksamaları yaşandı
    14:13 İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafik aksamaları yaşandı

    İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Büyükçekmece'de su birikintileri oluştu ve sürücüler zor anlar yaşadı. D-100 kara yolu Güzelşehir mevkisinde su birikintileri nedeniyle araçlar manevra yapmak zorunda kaldı. Güzelşehir'deki alt geçit su altında kalırken, ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşandı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp antrenörleri ve sporcuları kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını belirtti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destek için teşekkür etti.


Advertisement