Engelli Basketbolcular Özeleştiri Yaptı - Son Dakika
Spor

Engelli Basketbolcular Özeleştiri Yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Yenilginin Nedenlerini Değerlendirdi.

08.03.2011 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda karşılaştıkları Kırklareli Bedensel Engelli Spor Kulübü'ne uzatmada 67-62 yenilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yenilginin nedenlerini değerlendirdi.

Kırklareli'nden döndükten sonra bir gün dinlenen engelli basketbolcular, bugün öğle saatlerinde antrenman yaptı. Antrenmandan önce Genel Menajer Coşkun Güvenç, Teknik Menajer Durmuş Kara ve Antrenör Hasan Akkoyun ile kısa bir toplantı yapan engelli sporcular, yenilginin nedenlerini tartıştılar.

Çalışmanın ardından Antrenör Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başka şehirlerde yaşayan 3 oyuncu olmadığı için toplantıyı kısa tuttuklarını belirterek, "Bu hafta sonunda Adana Martı Engelliler Spor Kulübü ile yapacağımız maç öncesinde hep birlikte bir değerlendirme daha yapacağız. O nedenle kısa bir özeleştiri toplantısı oldu. Kırklareli maçında oyuncularda bir panik havası gelişti. Bireysel oynamaya kalkışan oyuncular oldu. Kenardan verdiğimiz sistem uygulanamadı. Söylediklerim sahaya yansımadı. Biz de teknik heyet olarak taleplerimizi tam aktaramadık. Bir kez moral ve motivasyon kaybı olunca oyun içinde durumu değiştirmek çok mümkün olmuyor. Ben de farklı oyuncu kombinasyonu denemedim" dedi.

Teknik Menajer Durmuş Kara da, oyuncuların beyinlerini yeterince maça hazırlamadıklarını gözlemlediğini kaydetti.

Ayrıca sporcuların maçı rahatça kazanabilecekleri yolunda inancıyla sahaya çıktıklarını belirten Kara, "Oyuncular da bunun farkında" diye konuştu. Karşılaşma sırasında Antrenör Akkoyun ile kendisinin de doğru diyaloğu kuramadığını ifade eden Kara, "Maçın sonucuna baktığımızda, en iyi oynayan oyuncu yüzde 30 şut yüzdesi ile oynamış ki bu takım için çok kötü bir sonuç" dedi.

-KULÜP BAŞKANI DA SORDU-

Genel Menajer Coşkun Güvenç ise, oyuncularda aşırı özgüven olduğunu söyledi. Güvenç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi Sorumlusu Murat Özdemir'in de kendisine yenilginin sebeplerini, takımın bir eksiği olup olmadığını sorduğunu belirtti.

.-ÇOK ÜZGÜNÜZ-

Takım Kaptanı Cavit Torun ise, hedeflerinin Süper Lige çıkmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bunu başarabileceğimize inancımız tam. Kırklareli maçında hücum organizasyonlarında pozisyon yüzdemiz çok düşüktü. Agresif savunma yapamadık. 17 sayı geride iken maçın normal süresini beraberliğe getirebilmek, maçı uzatmaya götürmek aslında iyi takım olduğumuzun göstergesidir. Uzatma periyotunu daha kontrollü oynayabilirdik. Bunu başaramadık. Çok üzgünüz. Bundan sonraki maçlarda alacağımız galibiyetlerle hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Engelli Basketbolcular Özeleştiri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement