Engelli çocuğun tekerlekli sandalyesi çalındı, hayırsever yeni sandalye bıraktı - Son Dakika
Yaşam

Engelli çocuğun tekerlekli sandalyesi çalındı, hayırsever yeni sandalye bıraktı

Engelli çocuğun tekerlekli sandalyesi çalındı, hayırsever yeni sandalye bıraktı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde doğuştan engelli Merve Hazal Bülbül'ün tekerlekli sandalyesi çalındı. Ancak bir hayırsever, mağduriyetin haber yapılmasının ardından yeni bir sandalye bırakarak yardım etti. Merve'nin anneannesi, hayırseverin kim olduğunu bilmediğini ancak genç birisi olduğunu söyledi. Merve'nin ailesi, depremde evlerinin hasar görmesi nedeniyle konteyner kentte yaşıyor. Merve'nin tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen anneanne, bir hayırseverin yardımıyla çocuğun yürüyebileceğini umuyor.

05.06.2023 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesinde, tekerlekli sandalyesi çalınan doğuştan engelli Merve Hazal Bülbül'e (5) ismi öğrenilemeyen bir hayırsever kaldığı konteynerin önüne tekerlekli sandalye bıraktı. Sabah dışarı çıktıklarında yeni tekerlekli sandalye görünce şaşıran Merve'nin anneannesi Medine Bülbül, "Bir hayırsever mağduriyetimizin haber yapılmasından sonra duymuş ve kapımızın önüne tekerlekli sandalye bırakıp gitmiş. Hayırseveri tanımıyorum. Görenler genç birisi diyor" dedi.

Mehmet ve Medine Bülbül çifti, depremde evleri ağır hasar görünce, annesi ve babası ayrılınca kendileriyle birlikte yaşamaya başlayan, 'Hidrosefali' hastalığı nedeniyle belden aşağısı tutmayan torunları Merve Hazal Bülbül ile birlikte konteyner kente yerleştirildi. Ekmek fırınında çalışan Mehmet Bülbül, 31 Mayıs akşamı torununun tekerlekli sandalyesini kaldıkları konteynerin önüne bıraktı. Sabah tekerlekli sandalyenin olmadığını fark eden Bülbül, durumu konteyner kent yetkililerine ve polise bildirdi. Harekete geçen ekipler, Merve'nin tekerlekli sandalyesini bulamayınca dedesi torununun dış dünya ile bağlantısının kesildiğini söyledi.

'DIŞARI ÇIKINCA SANDALYENİN ÇALINDIĞINI GÖRDÜK'Küçük Merve'nin mağduriyetinin Demirören Haber Ajansı tarafından haber yapılmasının ardından Bülbül ailesi birçok kişiden destek telefonu aldı. İsmi öğrenilemeyen bir hayırsever ise, bu sabah Merve'nin yaşadığı konteynere gelerek kapının önüne tekerlekli sandalye bırakıp gitti. Hayırseverin kim olduğunu görmeyen engelli Merve'ye annelik yapan anneanne Medine Bülbül, sabah kapılarının önünde yeni sandalye görünce şaşkınlık yaşadı. Torununun tekerlekli sandalyesinin çalınmasının ardından üzüntü yaşadıklarını ifade eden Medine Bülbül, tanımadığı bir kişinin konteyner önüne sandalye bıraktığını anlatarak, "Tekerlekli sandalyemiz konteynerimizin önünde duruyordu. Yağmur yağıyordu o gün. Dışarı çıkınca sandalyenin çalındığını gördük. Bu engelli çocuğun engelli arabasını nasıl çalarlar ? Annesi yok bu çocuğun babası yok bu çocuğun öksüz yetim. Hepimiz çok üzüldük. Bu sabah bir hayırsever mağduriyetimizi duymuş ve kapımızın önüne yeni bir tekerlekli sandalye bırakıp gitmiş. Hayırseveri tanımıyorum. Sağ elin verdiğini sol el görmesin mantığıyla hayırsever tekerlekli sandalyeyi kapının önüne bırakmış. Kapıyı çaldı ve gitti. Kapıyı açtığımda kimseyi göremedim sadece tekerlekli sandalyeyi gördüm" dedi.'BEN ÖLÜRSEM KİMSESİZ KALIR, TEDAVİ EDİLSİN'Torunu Merve'nin anne ve babasının ayrı olduğunu ve kendisinin baktığını söyleyen Medine Bülbül, tek isteğinin Merve'nin tedavi edilmesi olduğunu ifade ederek, "Tek umudum bu çocuğun ayağa kalkabilmesi. Ben ölürsem bu çocuğa hiç kimse bakmaz. Çocuğun yürüyebilmesi için ameliyat ettirilmesi gerekiyor. Doktorlar ameliyat yaptırılırsa yüzde 70 oranında yürüyebileceğini söylediler. Bir hayırsever el uzatırsa çocuğumuz yürüyebilecek. Kocam çalışıyor ancak geçimimizi bile zor sağlıyoruz. Bir an önce tedavi yapılabilirse çocuğumuz yürüyebilecek" diye konuştu.MERVE'NİN YÜZÜ GÜLÜYORMerve Hazal Bülbül, bu sabah yeni tekerlekli sandalyeye kavuşması ile mutluluk yaşadı. Yüzü gülen Merve Hazal'ı ayrıca Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Nurdağı Kaymakamlığı ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri de kaldığı konteynerde ziyaret etti. Ekipler ailenin sıkıntılarını dinleyip destek sağlarken, polisler ise Merve'ye hediyeler verip oyunlar oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Engelli çocuğun tekerlekli sandalyesi çalındı, hayırsever yeni sandalye bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.


Advertisement