Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı - Son Dakika
Güncel

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı

Diyarbakır'da engelli iki çocuğu ile birlikte yaşadığı evde çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atılan ve bir haftadır sokakta yaşayan kadının dramı yürek burkuyor.

21.07.2017 11:22  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da engelli iki çocuğu ile birlikte yaşadığı evde çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atılan ve bir haftadır sokakta yaşayan kadının dramı yürek burkuyor. Komşuları, mağdur kadının engelli kızının her akşam kötü niyetli kişiler tarafından götürülüp, sabah yeniden sokağa getirildiğini belirterek, aileye yardım edilmesini istiyor.

EVDE ÇÖP BİRİKTİRDİĞİ GEREKÇESİYLE ENGELLİ İKİ ÇOCUĞU İLE SOKAĞA ATILDI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kiracı olduğu evde biri kız, iki engelli çocuğu ile birlikte yaşayan 65 yaşlarındaki Saliha Bayram, çöp biriktirdiği gerekçesiyle ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Kimsesi olmayan ve bir haftadır sokakta yaşam mücadelesi veren ailenin dramı yürek burkuyor. Komşuları, düşkün ailenin engelli kızının her akşam kötü niyetli kişiler tarafından alınıp, sabahları geri getirildiğini de ileri sürerek, aileye yardım edilmesini istiyor.

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
HER AKŞAM TAKSİ KAPIYA GELİYOR, KIZI GÖTÜRÜYORLAR

Aynı sokakta ikamet eden Ayşe Töre, her akşam bir taksinin gelip engelli kızı alıp götürdüğünü belirterek, "Kızı gelip götürüyorlar. Hepimizin namusu birdir. Hepimizin şerefi birdir. O bizim kızımızdır, kadın da annemizdir. Hiçbir şey istemiyoruz ona bir ev versinler, yardım etsinler. Bu halden çıkartsınlar. Kızın zekası biraz geri. Her akşam taksi kapıya geliyor. Kızı götürüyorlar. Annesi bıçakla, taşla saldırıyor onlara. Ben bu mahallede yaşıyorum. Allah için şahidim. Yardımcı olun, onlara bir kapı açın" dedi.

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
YETKİLİLER TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Konu ile ilgili olarak yetkilileri aradığını ama kimsenin gelmediğini ifade eden Müşerref Ülker, "İki kamyon kadar çöp toplamış. Kim olsa çıkarır. Ben ev sahibinde bir suç görmüyorum. Yetkilileri aradım herkes topu birbirine atıyor. En son Kaymakamı arayın, emniyeti arayın dediler. Gelmiyorlar. Zabıtalar da iki gündür gelip bakıyorlar, gidiyorlar. Çocukları da zihinsel engelli olduğu için bu durum herkesi rahatsız ediyor. Dün akşam burada sanki bir fırtına koptu. Çocuklar herkese saldırıyor. Mahalleli korkudan sokağa giremiyor."

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
"AİLE BİR HAFTADIR SOKAKTA YATIYOR, KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR"

"Aile bir haftadır sokakta yatıyor. Kimse sahip çıkmıyor. Mahalleli olarak, insan olarak istiyorum ki bu kadına sahip çıkılsın. Onları bir yere yerleştirsinler. Ne halde olduğunu görüyorsunuz. El uzatmalarını istiyoruz" diye konuştu. Yetkililer ise ailenin durumu incelenerek, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı

Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evinde Çöp Biriktirdiği Gerekçesiyle Engelli Çocuklarıyla Sokağa Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.


Advertisement