Engelli genç kızın söylediği şarkı aileleri duygulandırdı - Son Dakika
Dünya

Engelli genç kızın söylediği şarkı aileleri duygulandırdı

Engelli genç kızın söylediği şarkı aileleri duygulandırdı

Cerebralis Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kosova'da düzenlediği 'Biz de yetenekliyiz' etkinliğinde, engellilerin söylediği şarkılar ve folklor gösterileri büyük alkış aldı.

03.12.2019 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerebralis Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kosova'da düzenlediği 'Biz de yetenekliyiz' etkinliğinde, engellilerin söylediği şarkılar ve folklor gösterileri büyük alkış aldı. Görme engelli genç kızın söylediği 'İsyan' adlı şarkı ise aileleri gözyaşlarına boğdu.

Prizren'de, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Milletvekili Fikrim Damka, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ülker ile çok sayıda davetli katıldı. 26 Kasım tarihinde Arnavutluk'un Durs şehrinde meydana gelen 6,4 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan gecede konuşma yapan Cerebralis Engelliler Derneği Başkanı Türkan Başa, 'Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ediyorum' dedi.

Gecede 'İsyan' isimli şarkıyı söyleyen görme engelli Ülka Berişa herkesi duygulandırdı. Berişa'nın şarkısı sırasında bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Milletvekili Fikrim Damka da, yeni yasama döneminde engellilere daha iyi olanaklar sağlamak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın, konuşmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün anlam ve öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından Cerebralis Derneği üyesi engelli gençlerin gösterileri davetlileri duygulandırdı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Engelli genç kızın söylediği şarkı aileleri duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement