Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

Engelli Memur Atama ve Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, "Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, artık son dedik ki 'Bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı.

24.08.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, "Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, artık son dedik ki 'Bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

"Bir millet şüphesiz ki onuruyla vardır, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine, istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, artık son dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, onlara karşı bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla ve milletiyle vardır, var olacaktır, bunu böyle bileceksiniz. Bu milletin, bu ülkenin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinden 100 milyonlarca kardeşimizin de duası vardır. Milletimizin cesareti, mazlumların duası sayesinde Allah'ın izniyle önümüze çıkan, çıkacak olan tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum."

"Özel sektörü daha da sıkıştıracağız"

Türkiye'nin bugün geleceğine, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha emin, daha güçlü, daha umutlu olarak bakacağı bir yerde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "İşte şu anda burada engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl öncesinden daha geri gidelim, Türkiye'de böyle bir mantık, böyle bir anlayış var mıydı? Engelli kardeşlerimizin devlette görev almak gibi bir mekanizma var mıydı? Adeta sıfır noktasındaydı. Ama biz geldik, elhamdülillah, hemen bunu tırmandırmaya başladık." dedi.

Özel sektörün bu konuda biraz ağır hareket ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Onun için değerli bakanlarımdan da rica ediyorum, özel sektörü daha da sıkıştıracağız. Onlar da devletten geri kalmamalı. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa, onlar en az onun kadar istihdamda... 'Biz parasını verelim', kusura bakmasınlar, biz sizlerden burada belli bir iane, sadaka değil, orada katkıda bulunmak suretiyle, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz." diye konuştu.

"Bu yetmez daha da faizin inmesi lazım"

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere, olumlu haberlerin art arda geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün yine bir indirimde bulundular, teşekkür ediyorum. Tabi bu yetmez, daha da faizin inmesi lazım. Niye inmesi lazım? Vatandaşlarıma sesleniyorum, yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın daha da artması için inmesi lazım, üretimin daha da artması için inmesi lazım, rekabetin uluslararası camiada yapılabilmesi için inmesi lazım. Bunu kendileri aslında kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya bunun örneği, gelişmiş ülkeler bunun örneği hep söylüyorum, işte Amerika, işte Japonya, işte Avrupa, hepsi ortada ve oralardaki faize bakalım, bizdekine bakalım. Onun için süratle daha da bunun inmesi lazım ama şu anda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunlar lanetlidir, Rabbim bunların belasını verecektir"

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki kararlılıklarının yaşadıkları her olayın, karşılaştıkları her badirenin ardından daha da perçinlendiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin önüne darbelerle, terörle, ekonomik saldırılarla, diplomatik ayak oyunlarıyla, siyasi manevralarla kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Bizim krizlere dayanma katsayımız Elhamdülillah bir hayli yüksek, bize karşı bu tezgahları kuranların krizlere dayanma gücü de aynı derecede yüksek mi işte onu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Arapların güzel bir atasözü var, 'Men dakka dukka', kim ki birisine vurursa, orada tabi 'dak ederse' diyor, ona da vurulur. Bizde ise bunun karşılığı ne, 'Kapı çalanın, kapısını çalarlar.' Bizde de bunun karşılığı bu. Bugün bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın aynı akıbete düçar olduklarında, kimseden yardım istemeye yüzleri ve hakları olmayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi Suriye ile tehdit etmek için bölgedeki çatışmaları sürekli körükleyerek, 600 bin masumun hayatını kaybetmesinden sorumlu olanların bu vebalin altından kesinlikle kalkamayacaklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Suriye'de terör örgütleri DAİŞ ve PYD ile kendi halkına terör estiren rejim ile mücadele etmek yerine, Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar, sadece kendilerini kandırıyorlar. Aynı çevreler bölgedeki mağdurlara yardım etmek için canla başla çalışan Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla işledikleri insan suçunu örtmeye çalışıyorlar. İşte buyurun en son Gaziantep'te 53 vatandaşımızı maalesef öldürdüler. Nereden gelirse gelsin, bunun faili kim olursa olsun, bunlar lanetlidir. Bunlar dikiş tutturamayacaklar. Bunlar da bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. İşte son günlerde ekranlarda izliyorsunuz değil mi? 12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar ve o canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir, Rabbim bunların belasını verecektir."

"Birlikte bir mücadele şart"

"Alna Kelime-i Tevhid bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta Kelime-i Tevhid olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam'la alakası yoktur." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır, bu yüzyılda. Bunların pisliklerini, bunların ortaya koydukları bu gölgeyi biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir, bir barış dilidir. Kelimenin itibarıyla da İslam 'silm' kelimesinden türemiştir yani barıştır anlamı. Kökeni, manası itibarıyla barış olan, sevgi olan bir dine gelip de bu kadar çocuğun öldürülmesine, bu kadar kadının öldürülmesine 7'den 70'e, fırsat verenleri iflah eder mi? 53 vatandaşımız orada öldürüldü, mümkün değil, bunun bedelini ağır ödeyecekler ve bu ülkede bunu yapmak suretiyle bir darbe girişiminde 241 kardeşimiz şehit oldu işte burada da 53 ama bu dün, bugün değil ki bak devamlı arka arkaya devam ediyor. Dünya ne yapıyor? Dünya ise bunu seyrediyor. Sağ olsun kınıyorlarmış, lanetliyorlarmış. Tamam da ortak ne yapıyoruz ona bakalım, beraber ne yapıyoruz ona bakalım, bütün mesele bu. Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa, tüm insanlık bundan sorumludur. Onun için birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement