Engelli Mola Evleri Hayata Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Mola Evleri Hayata Geçiyor

Engelli Mola Evleri Hayata Geçiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelli Mola Evleri Projesi'ni hayata geçiriyor.

19.09.2017 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelli Mola Evleri Projesi'ni hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in daha önce müjdesini verdiği Engelli Mola Evleri'nin yapımına belediye şirketi ANTEPE tarafından başlandığı kaydedildi.

Ailelerin engelli çocuklarını güvenle emanet edebileceği, özel bireylerin ise sosyal becerilerini geliştirebileceği alanlar olarak hizmet verecek mola evleri ilk olarak, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde belirlenen 3 pilot okulda inşa edilecek.

Okul bahçelerinde belirlenen alanlara engelli bireylerin rahatlıkla ulaşabildiği, kısmi zamanlı veya günübirlik bakılarak, keyifli zaman geçirebileceği tek katlı binalar yapılacak.

Proje ile Antalya'da yaşayan özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere büyük kolaylık sağlaynacak.

Engelli Mola Evleri, ailelerin sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmeleri, çocuklarıyla ilgilenirken yapamadıkları günlük işlerini de yapabilmelerine imkan tanıyacak.

Projeyle izole yaşayan ve kendini dört duvar arasında hapsolmuş hisseden engelli birey sosyalleşip becerilerini geliştirirken, ebeveynleri de nefes alma imkanı bulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Mola Evleri Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement