(AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor - Son Dakika
Yaşam

(AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor

(AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor Anne, engelli oğlunun yüzünün gülmesi için akülü araç ve laptop bekliyor Annesinin 'ahiret meleği' diye sevdiği genç, akülü aracına ve laptopuna kavuşmayı dört gözle bekliyor...

27.10.2020 13:43  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor

Anne, engelli oğlunun yüzünün gülmesi için akülü araç ve laptop bekliyor

Annesinin 'ahiret meleği' diye sevdiği genç, akülü aracına ve laptopuna kavuşmayı dört gözle bekliyor

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da spastik engelli çocuğunu 'o benim ahiret meleğim' diyerek seven anne oğluna uygun akülü engelli aracı ve laptop istiyor. Akülü aracı olmadığı için her yere annesinin sırtında giden 20 yaşındaki genç televizyonda haber programlarında gördüğü laptop isteğini ise anne aldığı oyuncak laptoplar ile karşılamaya çalışıyor

Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde kronik şizofreni kocası, kanser hastası kayınvalidesi ve 20 yaşındaki spastik engelli oğlu Mehmet Soğukpınar ile yaşayan anne Öznur Soğupınar engelli oğlu için uygun akülü sandalye ve laptop istiyor. Daha önce Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından gönderilen akülü sandalye çok büyük olduğu için kullanamadıklarını ve kendilerinin de maddi imkansızlıklardan dolayı akülü araç alamadıklarını belirten anne Soğukpınar, oğlunu bir yere götürmesi gerektiğinde ya da sokağa çıkardığında sırtında gezdiriyor. Annesinin sırtında hayata tutunmaya çalışan 20 yaşındaki Mehmet Soğukpınar kendisine uygun akülü araç ile laptopu dört gözle bekliyor.

"Mehmet'e biz tablet aldık ama tablet istemiyor laptop istiyor"

Engelli oğlunu bir an olsun yalnız bırakmayan anne Soğukpınar, oğluna bir çok defa tablet aldıklarını ancak kendisinin televizyondaki haber programlarında gördüğü laptoptan istediğini söyledi. Maddi durumlarının elverişsiz olduğu için sadece oyuncak laptop alabildiklerini ifade eden Soğukpınar, "Mehmet doğduğundan beri engelli. Sürekli de İzmir'e getirip götürüyoruz böbreklerinden dolayı, 9 defa ameliyat geçirdi ve tek böbreği yok. Diğer böbreğinde de taş sıkıntısı var. Kendisini biliyor ama anlatamıyor, yürümesinde ve konuşmasında sıkıntı var. Dil ve el hareketleri ile anlatabiliyor. Mehmet'e biz tablet aldık ama tablet istemiyor laptop istiyor. Masada oynamak istiyor. Kalem, defter alıyoruz biraz vaktini geçiriyor onlarla ama sonra sıkılıp istemiyor. Bilgisayarı haberlerde gördü bir tane getirdim oyuncak ama onu istemedi. Küçük tabletleri de istemiyor geldiği gün kırıyor onları" dedi.

"Dışarı çıkarırken sırtımda gezdiriyorum"

Önceki yıllarda Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından kendilerine verilen akülü sandalyeyi büyük olduğundan dolayı kullanamadıklarını ve bir başka engellinin kullanması için kutusunu açar açmaz iade ettiklerini kaydeden Soğukpınar, oğlunun dışarı çıkardığında sırtında gezdirdiğinden dolay zorluk yaşadığını vurguladı. Soğukpınar, "Akülü sandalye ihtiyacımızda var. Zor oturuyor ama belinden bağladığımız zaman, emniyet kemeri ile akülü araba ve tekerlekli sandalyeye oturabiliyor. Dışarı çıkarırken sırtımda gezdiriyorum, götürüyoruz. Aldık ama sırtından bağlanandan yok" diye konuştu.

"Ben ağladığımda kendisine vuruyor"

Oğlunun yüzünü güldürmek istediğini çünkü onun kendisi için çok değerli olduğunu aktaran anne Soğukpınar şunları söyledi:

"Mehmet benim için hem bu dünya hem de öteki dünyada 'ahiret meleği' ifade ediyor. Onun gözyaşı benim için içme suyum. O kadar değerli benim için. Ben o doğduktan sonra herkesle irtibatı kestim. Bir yere bırakıp gittiğim zaman nöbet geçiriyor, babaannesi kanser olduğu için anlamıyor. Nöbet geçirdiği zaman ayakları kasılıyor. Ben ağladığımda da kendisine vuruyor 'benim yüzümden ağlıyorsun' diyor. Bende bu duruma çok üzülüyorum."

Spastik engelli Mehmet Soğukpınar'ın laptop istediğini ise annesi aldığı oyuncak laptoplar ile gidermeye çalışıyor. Engelli genç ise annesinin aldığı oyuncak laptopun tuşlarına basarak vakit geçirmeye çalışıyor.

(AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (AFYONKARAHİSAR - Özel) Engelli oğlunun hayal ettiği laptopa anne oyuncak laptopla karşılık veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    17:39 Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında, M.A. yönetimindeki motosiklet ile sürücüsü belirlenemeyen otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü M.A. ve motosiklette bulunan E.A. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu
    17:26 Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu

    Antalya'da öğle izninde markete gitmek için karşıya geçen 25 yaşındaki Gürkan Gençer, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza anları güvenlik kamerasına yansırken, mesai arkadaşları ise Gençer'in kişisel eşyalarını emanete alarak gözyaşı döktü.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

  • İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı
    17:08 İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir marketin deposunda çıkan yangın, yakındaki binanın çatısına sıçradı. Yangın kısa sürede büyüdü ve kentin birçok noktasından görülecek kadar duman oluştu. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın sırasında sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. İzmit Belediyesine ait binaya da sıçrayan alevler, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaralanan olmazken, deponun zarar gördüğü belirtildi.


Advertisement