Engelli raporu almaya gittiği hastanede ameliyatla sağlığına kavuştu - Son Dakika
Sağlık

Engelli raporu almaya gittiği hastanede ameliyatla sağlığına kavuştu

KAHRAMANMARAŞ'ta daha önce 2 kez kalp ameliyatı olan ve devam eden kalp rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken Emrah Terli (37), engelli raporu almak için gittiği hastanede ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

09.08.2019 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ'ta daha önce 2 kez kalp ameliyatı olan ve devam eden kalp rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorluk çeken Emrah Terli (37), engelli raporu almak için gittiği hastanede ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan Doç. Dr. Erdinç Eroğlu, hastanın 3'üncü kalp ameliyatı olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle ameliyat riski çok çok fazlaydı. Bu literatürde de çok nadir görülen olgulardan birisi" dedi.

Evli bir çocuk babası Emrah Terli, kalp rahatsızlığı nedeniyle çalışmayınca engelli raporu almak için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Terli, 16 yıl önce kalbinden ameliyat olduğunu nefes darlığı çektiğini, yürümekte zorlandığını ve vücudunda şişlikler olduğunu belirtip gittiği hastanelerde ölüm riskinin yüksek olması nedeniyle hiçbir doktorun ameliyat yapmadığını ifade etti. Bunun üzerine Terli, Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu'na yönlendirildi. 16 yıl önce 2 kez kalp kapağı ameliyatı geçiren Emrah Terli'yi muayene eden Eroğlu, ameliyatla sağlığına kavuşabileceğini ancak bunun da çok riskli olduğunu söyledi.

Eroğlu'nun teklifini kabul eden Emrah Terli hemen ameliyata alındı. 6 saat süren ameliyatta Emrah Terli'nin daha önceki ameliyatlarda takılan aort kapağı çıkartılıp yerine daha geniş kapak takıldı ve trikuspit kapağı değiştirildi. Erdinç Eroğlu, çok riskli bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Terli'nin şikayetlerinin sona erdiğini söyledi. Eroğlu, "Hastamızda bu kapak hastalıklarına bağlı olarak çok ciddi nefes darlığı, karın şişliği, yürümede zorluk çekiyor. Bundan ötürü de hastamız bizim hastanemize sağlık kuruluna hem bakım aylığı için hem de özürlü raporu için başvuruyor. Sağlık kurulundan bizim polikliniğimize yönlendirildiğinde de kendisine bizim burada ameliyatı yapacağımızı söylüyoruz. Hastaya biz bu ameliyatın riskli olduğunu anlattık. Kendisi de böyle yaşamaktansa bu ameliyatın riskini alacağını söyledi. Bu şekilde hastamızı ameliyat ettik" dedi.

'HEYET KURARAK KARAR VERDİK'

Emrah Terli'nin daha önce 2 kez kalp ameliyatı olması nedeniyle 3'ünc kez ameliyata alınmasının çok nadir görülen bir durum olduğunu ifade eden Doç Dr. Erdinç Eroğlu şöyle devam etti:

"3'üncü bir ameliyat olacak ve daha önce takılan kapağında da ciddi bir darlık olması nedeniyle ameliyat riski çok çok fazla idi. Bu literatürde de çok nadir görülen olgulardan birisi. Biz kliniğimizde kardiyolojideki hocalarımızla beraberde bir heyet yapıp bu ameliyatın ne şekilde yapılacağını, daha önce takılan o kapağı çıkarıp çıkarmayacağımızı bir heyet kurarak karar verdik. Hastamıza en faydalı ne şekilde olabiliriz. Ameliyatı ne şekilde yapabiliriz diye heyetle karar verdikten sonra ameliyatı gerçekleştirdik. Bu ameliyatları biz kliniğimizde daha önce birkaç kez yaptık. Özellikle tekrar ameliyatı dediğimiz daha öncede kalp ameliyatı olmuş hastalar konusunda kliniğimiz oldukça deneyimli bir klinik" diye konuştu.

'BENİ BU DERTTEN KURTARDI'

Daha önceki tüm doktorların 'Masada kalırsın' diyerek ameliyat yapmadığını, gittiği bir özel hastanenin 25 bin lira para istediğini belirterek hastaneye engelli raporu almak için geldiğini söyledi. Hastanenin yönlendirmesi üzerine tanıştığı Eroğlu'nun da ameliyatın riskli olduğunu ancak yapabileceğini söylemesi üzerine tereddüt etmeden ameliyat teklifini kabul etiğini belirten Terli, "16 yıl önce ameliyat olmuştum. Son bir yıldır sürekli karnım şişiyor ve nefes alamıyordum. Sık sık nefesim daralıyordu. En son çalışamaz hale geldim. Tıp fakültesine de rapor almaya gelmiştim. Sağ olsun hocamızla karşılaştık ve beni ameliyat etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni bu dertten kurtardı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Engelli raporu almaya gittiği hastanede ameliyatla sağlığına kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği
    10:58 Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği

    Omurilik felcinin tedavisine fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run etkinliği, 5 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek. Etkinlik öncesi 30 Nisan'da adidas Runners İstanbul ekibiyle Suadiye'de hazırlık koşusu yapılacak. Geçtiğimiz yıl 165 ülkede gerçekleşen etkinlikte 4.7 milyon euro bağış toplanmıştı.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu
    10:28 Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç olan Cevdet Gülal'ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesine yardımcı oldu. Gülal, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri sayesinde kısa sürede iyileşti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaza sonucu felç geçiren vatandaşın tedavisine katkı sağladı
    10:16 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaza sonucu felç geçiren vatandaşın tedavisine katkı sağladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç geçiren Cevdet Gülal'ın tedavisine yardımcı olarak yeniden yürümesini sağladı. Belediye, evde sağlık ve bakım hizmetleriyle Gülal'ın fizyoterapi sürecine destek oldu.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak
    08:37 Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak

    Nefes almakta zorlanan ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, ameliyat olacak. Sağlık durumundan bahseden şarkıcı "Ciddi bir deviasyonum varmış. Burnumun şekline de bir şey olmayacakmış, çok kısa sürecekmiş" dedi.

  • Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
    00:40 Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı olan 75 yaşındaki hasta ile 22 yaşındaki hamile kadın, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırılan 75 yaşındaki hasta ile doğum sancısı çeken 22 yaşındaki hamile kadının ileri tetkik ve tedavi için Van'a sevkine karar verildi. Karayoluyla sevkin sıkıntılı olmasından dolayı Van İl Sağlık Müdürlüğünden helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede hazırlanan ambulans helikopter, Bahçesaray ilçesine giderek 75 yaşındaki hasta ile gebe kadını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.


Advertisement