Engellierin Akülü Araba Sevinci - Son Dakika
Güncel

Engellierin Akülü Araba Sevinci

İncesu İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve İncesu Ötebatan Derneği tarafından, 3 engelliye akülü araba hediye edildi.

01.04.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncesu İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve İncesu Ötebatan Derneği tarafından, 3 engelliye akülü araba hediye edildi.

İncesu ilçesine bağlı mahalle ve köyünde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlar, İncesu Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Kaymakam Tarık Bahadır ve Ötebatan Derneği Başkanı Necati Er'den akülü arabalarını aldı.

Törende konuşan İncesu Kaymakamı Bahadır, hayırsever Ötebatan Derneğinin desteğiyle 3 akülü aracın engellilerle buluşturulduğunu söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Kaymakam Bahadır, "Hayata renk ve neşe katabilmek adına önemli bir etkinlik olduğuna inanıyorum. İlerleyen dönemlerde İnşallah yeni bağışlarla ilçemizde kalan diğer engelli vatandaşlarımızı da hayatın içerisine biraz olsun çekebilirsek bizler için çok mutlu olay olacak" diye konuştu.

Dernek Başkanı Necati Er ise, derneğin 2016 faaliyetlerinden ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "3 araçla başladık. İnşallah bunun gerisi de gelecek. Bu etkinlikte İncesu Kaymakamlığı'na ve sponsor olan firmalara teşekkür ediyorum" dedi.

Akülü arabasını alan Ferhat Külahçı (41), "5 yıldır engelliyim. Yetkililere teşekkür ederim. Bundan 5 yıl önce 4 yaşındaki kızımı kaybettim. Yaşadığım üzüntüden dolayı bu haldeyim. Bu arabayı verenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

10 yıldır kas hastası olan Zeliha Yüksel (45) de, araçların temininde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Engellilerden Ömer Saka'nın (46) hastanede yatmakta olduğu ve aracının orada kendisine teslim edileceği bildirildi.

Tören, akülü araçların tanıtımı ve kullanımı anlatıldıktan sonra sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellierin Akülü Araba Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement