Engelliler, Ferhat Göçer Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika
Güncel

Engelliler, Ferhat Göçer Şarkılarıyla Coştu

Engelliler, Ferhat Göçer Şarkılarıyla Coştu

Küçükçekmece’de engelliler için düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı Ferhat Göçer şarkılarıyla engelli hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

02.12.2013 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen Ferhat Göçer konserinde engelliler unutulmaz bir gece yaşadı. Arenamega’da gerçekleştirilen dev konseri izlemeye gelen engelli vatandaşlar ünlü sanatçının birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti.Performansıyla hayranlarına coşkulu dakikalar yaşatan Ferhat Göçer, vatandaşlarla birlikte kendisini dinlemeye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a düzenledikleri konserden dolayı teşekkür etti.Ferhat Göçer konseriyle hem engellilerimizle hem bir araya gelmek hem bu konudaki farkındalığı da gündeme getirmek istediklerini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, herkesin doğuştan ya da sonradan engelli olabileceğine dikkat çekti.

“HAYATLARINI BİR DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMADAN SÜRDÜRMELERİNİ ARZU EDİYORUM”

Başkan Yeniay, “Bu kaderdir, kaçınılmazdır. Toplumun neredeyse yüzde 10’una yakınının engelli olduğu gerçeği karşımızda” dedi.

Engellilerin günlük yaşamda her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları fiziki altyapıyı sağlamaya çalıştıklarını belirten Yeniay, şunları söyledi; “İstediğimiz şey, engelli vatandaşlarımızın Küçükçekmece’mizde engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri teknik altyapıya sahip olmaları. Eksiklikleri varsa onların bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Hayatlarının bir desteğe ihtiyaç olmadan sürdürebilmelerini arzu ediyorum. Bununla ilgili fiziki altyapıyı sağlıyoruz.”

Engellilere her türlü yardımı yaptıklarını ifade eden Başkan Aziz Yeniay, engellilere yönelik her türlü ihtiyacın karşılanacağı Engelsiz Yaşam Kasabası Projesi’ni gelecek dönemde hayata geçireceklerini belirtti.

Başkan Aziz Yeniay, “Kendi kendilerine yeter hale gelmelerini istiyoruz. Engelsiz Yaşam Kasabası diye bir kasaba kurmayı hedefliyoruz. Otel hizmeti de verecek. İnsanlar tatillerini de yapacaklar” diye konuştu.

“EŞİT YAŞAM HAKKI İSTİYORUZ”

Dündar etik isimli bir engelli vatandaş, “Çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe katılmak güzel. Son yıllarda engellilere yapılan bu hizmetler mutlu ediyor. İnşallah daha da gelişir. En çok talep ettiğimiz şey bize özgü mekanların çoğalması” dedi.‘Eşit yaşamak istiyoruz’ diyen Teslime Tablacı ise, “Bu dünyada herkesin eşit yaşam hakkı var. Biz buna saygı gösterilmesini istiyoruz” diye konuştu.Konserin sonunda Başkan Yeniay, Ferhat Göçer’e gecenin anısına çiçek takdim etti.

HATİCE ÇEKER

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler, Ferhat Göçer Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement