Engelliler 'Fetih Dalışı' Yaptı - Son Dakika
Güncel

Engelliler 'Fetih Dalışı' Yaptı

Engelliler \'Fetih Dalışı\' Yaptı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, toplam 15 görme ve bedensel engelli ile 4 itfaiye eri, İstanbul'un fethi anısına profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalış yapıp, su altında 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı pankart açtı.

29.05.2017 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, toplam 15 görme ve bedensel engelli ile 4 itfaiye eri, İstanbul'un fethi anısına profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalış yapıp, su altında 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı pankart açtı. Engelliler, etkinlikle hayatlarında hem bir ilk hem de önemli bir heyacan yaşadıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Karesi Belediyesi ile özel bir hastane ile firmanın desteğiyle Prodivers Dalış Okulu tarafından engeliler için dalış etkinliği düzenlendi. İstanbul'un fethi anısına düzenlenen etkinliğe, Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği (BAL-GÖR) üyeleri katıldı. Ayvalık'a gelen engelli su altı sporcusu Cem Esmeray'ın da aralarında bulunduğu görme ve bedensel engelli 15 kişi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli 4 itfaiye eri dalış için, tekneyle Melina Adası'na geçti. Engeliler, burada 4 profesyonel dalgıç ve itfaiye erleri eşliğinde 5 metreye fetih dalışı yapıp, 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı iki afiş açtı.

"SU ALTINI ÇOK MERAK EDİYORDUK"

İlk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını belirten BAL-GÖR Başkanı Akif Ergün, "Bu programa Cem Esmeray'ın daveti üzerine katıldık. Biz, geçen yıl dernek statüsü kazandık ve bu süre içinde faaliyetler yaptık. Derneğimiz sadece görme engelliler değil diğer tüm engelli gruplarına da açık. Yerel bir derneğiz, herhangi bir üst kuruluşumuz yok. Ayvalık programında çok heyecan duyuyoruz. Çok memnun kaldık. Ben dahil olmak üzere hemen tüm arkadaşlarımız suyla yeni tanışmış oldu" dedi.

BAL-GÖR üyesi bedensel engelli Nursel Etikbay, "Böyle bir etkinlik çok hoşuma gitti. Sürekli belgesel izliyorum. Balıkları çok merak ediyorum. Heyecanım çok fazla" diye konuştu.

Balıkesir Lisesi öğrencisi görme engelli Gizem Ergün, Ayvalık'a daha önce tatil için geldiğini ama dalış yapmadığını belirtip, "Heyecanlandım ve merak ettim. Çünkü doğal olarak daha önce yaşamadığım bir deneyim" dedi.

"ENGELLİLERİN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK"

Dünyada bedensel engelli olarak dalış yapıp literatüre giren engelli su altı sporcusu olan ve dalış öncesi konuşan Cem Esmeray, "Görme ve bedensel engelli arkadaşlarımızla su altına ineceğiz. Görme engelli arkadaşlarımızın da her ne kadar görmeseler dahi hissederek yaşadıklarını, engelli kişilerin de ekstrem spor yapabileceğini kanıtlamış oluyoruz. Engelli arkadaşlarımızla çok fazla destek göremediğimiz için bu tür faaliyetleri gerçekleştiremiyoruz. Diğer firma ve kamu kurumlarımızın da desteklerini talep ediyoruz. Gerekli destekler sağlandığında engelli arkadaşlarımızın yapamayacağı hiçbir şey yok" diye konuştu. - Ayvalıkbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler 'Fetih Dalışı' Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement