Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

10.05.2018 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Adıyaman'da Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Adıyaman Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu, engellilerin yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduklarını belirtti.

Çalışmanın yaşamı güzelleştirdiğini, insanı mutlu ettiğini ve huzur verdiğini dile getiren Harputluoğlu, "Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engelli vatandaşlarımıza imkanlar verildiği takdirde bütün işlerin üstesinden geleceklerinde emin olun." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik ise engellilerin sadece belirli gün ve haftalarda değil, her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Engelli vatandaşları önemseyen resmi bir anlayışın olduğunu dile getiren Çelik, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla sürdürülen bir yönetim anlayışımız var." dedi.

Konuşmaların ardından program, engelli öğrenciler mehteran gösterisi sundu.

Kilis

Kilis'teki etkinlik kapsamında bir grup engelli, yakınlarıyla Hacı Cümbüş Camisi önünde toplandı.

Ellerinde "Tıpkı sizin gibiyiz +1 farkla", "Hayatı paylaşmak için engel yok", "Engelleri aşmak için el ele" yazılı dövizler taşıyan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda arkadaşları tarafından kurulan kermes çadırına kadar yürüdü.

Burada kendilerine eşlik eden vatandaşlarla birlikte halay çekip oyunlar oynayan gruptakiler, kendi imalatları ürünlerin satışını yaptı.

Kilis Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Salcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli yaşama dikkati çekmek amacıyla bir dizi etkinlik planladıklarını belirtti.

Engelli öğrencilerin ürünlerinin tanıtımını için açılan kermese gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Salcan, "Burada bir kazanç söz konusu değil. Önemli olan öğrencilerimizin sosyal hayata karışmaları ve vatandaşlarımızın engelli öğrencilerimizin neler yapabileceğine dair fikir edinmeleri. İnşallah askerlik yapmaları için 11 öğrencimizi de kına yakarak Kahramanmaraş'a göndereceğiz." diye konuştu.

Salcan, 14 Mayıs Pazartesi günü ise ilk defa "Kilis Özel Eğitim Olimpiyatları"nı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Kahramanmaraş Eğitim Merkezi iş birliğiyle etkinlik düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Okulu Müdürü Hakan Vicdan, engellilere yönelik eğitimler ile etkinlikler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya'nın da konuşma yaptığı programda, Empati Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nden Metehan Genç, şiir okudu.

Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin "Tavşan Rondo" adlı gösterisinin ardından, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları personeli ile Kahramanmaraş Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan grup, işaret dili ile şarkı ve türkü söyledi.

125. Yıl Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin "Erik Dalı" gösterisinin ardından engellilerden oluşan mehteran takımı da gösteri yaptı.

Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin sunduğu gösterilerin ardından, infaz koruma memurlarından oluşan Türk Halk Müziği grubu sahne aldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı minibüste çıkan yangın sonucunda araç kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, firari hükümlü de dahil olmak üzere 4 kişi yakalandı. Operasyonda, uyuşturucu ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement