Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Artvin'de, "Engelliler Haftası" dolayısıyla Artvin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15.05.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, "Engelliler Haftası" dolayısıyla Artvin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, Türkiye'de engelliler konusunda devrim niteliğindeki Engelliler Yasası'nı, 2005 yılında mevcut hükümetin çıkardığını söyledi.

Vali Doğanay, engelliliğin, sadece engellilerin ve engelli ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve vicdani boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren önemli bir konu olduğuna işaret ederek, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan imkan ve hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesi ile doğru orantı olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise, müdürlüklerine bağlı sadece engelli öğrencilere hizmet veren 3 okul bulunduğunu ifade ederek, "2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 37'si okul öncesi olmak üzere 710 öğrencimiz özel eğitim hizmeti almaktadır. Çeşitli engellerden dolayı okulda eğitim alamayan 18 öğrencimize ise görevlendirilen öğretmenlerimiz marifetiyle evde eğitim hizmeti verilmektedir. Ayrıca okullarımızda oluşturulan 77 destek odasında, hafif düzeydeki 234 engelli öğrencimiz eğitim almaktadır." diye konuştu.

Kahveci, Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanmakta olan "Engelleri Birlikte Aşalım Projesi" kapsamında il genelinde 80 aileye danışmanlık hizmeti verildiğini de kaydetti.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten tiyatro gösterisi sunularak, şiirler ve türküler okundu.

Etkinlikte, Artvin Valisi Doğanay'ın girişimleriyle hayata geçirilen "Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver" projesi kapsamında engellerin seslendirdiği yöresel türkülerin yer aldığı klip katılımcılara izletildi.

Etkinliğe, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, bazı daire amirleri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement