Engelliler Haftası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

Gümüşhane Valisi Mayda: "Gelişmiş çağdaş toplumların göstergelerinden biri olan engelli vatandaşların sosyal topluma gerektiği gibi entegre olması hem ileri kamu yönetimi anlayışının hem de sosyal devlet olmanın da göstergesidir"

14.05.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, gelişmiş çağdaş toplumların göstergelerinden biri olan engelli vatandaşların sosyal topluma gerektiği gibi entegre olmasının hem ileri kamu yönetimi anlayışının hem de sosyal devlet olmanın da göstergesi olduğunu bildirdi.

Mayda, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de engellilerle ilgili birçok düzenleme yapıldığını ve engelli vatandaşların daha rahat edebileceği düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Devletin gücü arttıkça her alanda olduğu gibi engellilerle ilgili olarak da gözle görülür iyileşmeler sağlandığını ifade eden Mayda, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları engelleri en aza indirmek için devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler vardır. Bunların başında eğitim öğretimi sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyulan araç gereç temini, engellilerin fiziki durumuna uygun iş sağlanması, rehabilitasyon ve tedavi imkanlarının sağlanması, kentsel altyapıların engellilerin durumuna göre düzenlenmesi yönünde bağlayıcı düzenlemeler hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tabi bu gelişmeler çok güzel ve sevindirici olsa da bizler yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisine ulaşmayı hedefliyoruz."

Mayda, valilik olarak engellilere yönelik olarak hazırlanan projeleri hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gelişmiş çağdaş toplumların göstergelerinden biri olan engelli vatandaşların sosyal topluma gerektiği gibi entegre olması hem ileri kamu yönetimi anlayışının hem de sosyal devlet olmanın da göstergesidir. Hayata geçirdiğimiz projelerle engelli vatandaşlarımıza bağımsız bireyler olarak spordan sanata, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alacak ortamlar hazırlamaya devam ediyoruz. Her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan, yurttaş olarak kazalara yol açan davranışlardan ve kuralsızlıktan kaçınmamızı tavsiye ediyorum. Hafta münasebetiyle tüm engelli yurttaşlarımız ve ailelerine yaşam kolaylığı diliyor, saygılarımı sunuyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement