Kars Valisi Tepe'den Engelliler Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kars Valisi Tepe'den Engelliler Haftası Mesajı

Kars Valisi Tepe\'den Engelliler Haftası Mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.05.2014 15:54  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Eyüp Tepe, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tepe, mesajında, Engelliler Haftası'nın, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve sorunlarının çözümü noktasında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinliklerle anıldığını belirtti.

Engelli olmanın hiçbir zaman yaşama sevincine mani olmaması gerektiğini ifade eden Tepe, şunları kaydetti:

"Bugün birçok engelli vatandaşımız zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Herkesin bir gün engelli durumuna düşebileceği unutulmamalıdır. Onun için çok iyi düşünmek, empati kurarak engelli vatandaşlarımızı anlamaya çalışmak ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak gerekir."

Tepe, devletin, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yardım ve desteğe muhtaç engellilerin ailelerine maaş bağlayarak ihtiyaçlarının giderilmesini sağlanmaya çalıştığına dikkati çekerek, "Bu kapsamda ilimizde bulunan toplam bin 793 engelli vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilmekte olup, kimsesi bulunmayan veya yakınları tarafından sahip çıkılmayan engelli vatandaşlarımıza da engel durumlarına göre Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetmeliği kapsamında yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars Valisi Tepe'den Engelliler Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement