Engelliler Haftası'na Özel Braille Alfabeli Pul - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası'na Özel Braille Alfabeli Pul

Engelliler Haftası\'na Özel Braille Alfabeli Pul

ANKARA'da 'Engelliler Haftası' kapsamında Braille Alfabesi kullanılarak basılan özel pul, basın toplantısıyla tanıtıldı.

14.05.2019 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'da 'Engelliler Haftası' kapsamında Braille Alfabesi kullanılarak basılan özel pul, basın toplantısıyla tanıtıldı.

'10-16 Mayıs Engelliler Haftası Konulu Anma Pulu Tanıtım Toplantısı ve İşbirliği İmza Töreni', PTT Pul Müzesi'nde yapıldı. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Ömer Fatih Sayan ve Enver İskurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Engelli, Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç ile yürüme engelli 26'ncı Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun katıldı. Tören boyunca yapılan bütün konuşmalar işaret diline çevrildi.

ATM'LERE GÖRME ENGELLİLER İÇİN KLAVYE

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Bugün tanıtımını yaptığımız Engelliler Haftası Anma Pulu'nun oldukça büyük sembolik bir anlamı olduğunu düşünüyoruz. Yeni alınan ATM'lerimize görme engelli vatandaşlarımıza uygun klavye takılması çalışmalarına da başlanmış olduğunu buradan müjdelemek istiyorum. Kullanıcı sayısı 42 milyonu aşan e- devlet'te engelleri kaldırma çalışmalarımız devam etmekte ve bu çalışmamız neticesinde de engelli vatandaşlarımız kamu hizmetlerini artık elektronik ortamda da engelsiz bir şekilde almaya devam ediyor olacak" diye konuştu.

'2018'DE 513 BİN ENGELLİ EVDE BAKIM HİZMETİ ALDI'

Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem de, Türkiye'nin engelli bireylerin hayat standartlarının yükseltilmesi ve geleceklerinin garanti altına alınması bakımından tüm dünyaya rol model olabilecek bir konumda olduğunu söyleyerek "Bakıma muhtaç engellilerimiz için 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında 2018 yılında 513 bin engelli vatandaşımız için 6 milyar 675 milyon lira ödeme yaptık. 341 bakım merkezinde 25 bin engellimize yatılı bakım hizmeti sunuyoruz. 56 bin engelli kardeşimizi kamu personeli yaptık" dedi.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise, Engelliler Haftası için özel olarak hazırladıkları pulun yanı sıra, engellilerin ürettikleri el emeği ürünlerin 'epttavm.com' aracılığıyla bütün dünyaya satılmasına yönelik bir çalışmayı da başlattıklarını açıkladı. Bozgeyik, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın kendi müesseselerinde yer alan engelli kardeşlerimizin üretmiş oldukları el emeği ürünleri biz sadece o yörede değil, sadece Türkiye'de değil, dünyanın değişik merkezlerinde de satın alma imkanı oluşturan elektronik ticaret yoluyla dünyanın her yerine ulaştırma imkanı bulacağız" dedi.

Konuşmaların ardından bakanlıklar arası işbirliği protokolü ve Engelliler Haftası için özel olarak basılan temsili pullar imzalandı. Ardından 'epttavm' üzerinden engellilerin ürettikleri el emeği ürünler için ilk siparişler verildi. Bakan yardımcılarına kendi fotoğraflarının yer aldığı özel olarak basılan pullar da hediye edildi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Haftası'na Özel Braille Alfabeli Pul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Bayram Namazı Coşkusu
    08:54 Kastamonu'da Bayram Namazı Coşkusu

    Kastamonu'da Ramazan Bayramı namazı için vatandaşlar tarihi camilere adeta akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere gitmeye başlayan vatandaşlar, camilerin namaz vaktinden önce dolmasına sebep oldu. Vatandaşlar ayrıca kentteki tarihi camilere de yoğun ilgi gösterdi. Namaz öncesinde dua eden vatandaşlar, bayram hutbesinin okunmasının ardından bayram coşkusunu yaşadı.

  • Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı
    08:51 Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı

    Mersin'in Mut İlçesinde üretilen zeytinyağı, Türkiye'nin yüzde 20'sini oluşturuyor. Mut TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, yapılan başvurunun AB Komisyonu tarafından kabul edildiğini ve Mut Zeytinyağı'nın coğrafi işaretli ürün olarak kayıtlara alındığını açıkladı. İlçenin doğal yapısı ve zengin flora ve fauna, Mut Zeytinyağı'nın kalitesini etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Mersin'de zeytin üretiminin büyük bir kısmı Mut ilçesinde gerçekleştiriliyor ve bölgede binlerce yıldır zeytin ve zeytinyağı üretimi devam ediyor.

  • Edremit'te Geleneksel Bayramlaşma Yapıldı
    08:50 Edremit'te Geleneksel Bayramlaşma Yapıldı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde bayram namazı sonrası cemaatlerin katılımıyla geleneksel bayramlaşma yapıldı. Bekir Efendi Camii ve diğer camilerde büyük bir katılım ile kılınan bayram namazının ardından cami cemaati ve bayrama katılanlar sıraya girerek bayramlaştı ve hayırlı bayramlar dileklerinde bulundu.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde otomobil alev aldı
    08:48 Çorum'un İskilip ilçesinde otomobil alev aldı

    Çorum'un İskilip ilçesinde motor kısmı arıza sebebiyle alev alan otomobil küle döndü. Otomobil kullanılmaz hale geldi.

  • Adıyaman'da Binlerce Kişi Bayram Namazı İçin Saf Tuttu
    08:46 Adıyaman'da Binlerce Kişi Bayram Namazı İçin Saf Tuttu

    Adıyaman'da Ramazan Bayramı sabahında binlerce kişi namaz kılmak için saf tuttu. Camilerin dolup taştığı Adıyaman'da, bayram namazı sonrasında vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vali Osman Varol ve Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın da bayramlaşma törenine katıldı.

  • Aydın'da Bayram Namazıyla Camiler Doldu
    08:45 Aydın'da Bayram Namazıyla Camiler Doldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde yüzlerce vatandaş, bayram namazı için camilere akın etti. Namazın ardından cami cemaati bir araya gelerek bayramlaştı.


Advertisement