Engelliler İçin 150 Kilometre Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Engelliler İçin 150 Kilometre Yürüdü

Engelliler İçin 150 Kilometre Yürüdü

Engellilere dikkat çekmek için "Farkında ol, farkettir yürüyüşü" yapan Olcay Yersel, 10 Mayıs’ta Çeşme’den başlattığı yürüyüşü, Urla, Seferihisar, Urla rotasını izleyerek 16 Mayıs’ta tekrar Çeşme’de tamamladı.

16.05.2017 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engellilere dikkat çekmek için "Farkında ol, farkettir yürüyüşü" yapan Olcay Yersel, 10 Mayıs'ta Çeşme'den başlattığı yürüyüşü, Urla, Seferihisar, Urla rotasını izleyerek 16 Mayıs'ta tekrar Çeşme'de tamamladı.

Çeşme, Urla ve Seferihisar Kent Konseyleri Engelliler Meclislerinin organizasyonu ile 6 gün süren bir yürüyüş gerçekleştiren Olcay Yersel, yaklaşık olarak 150 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Engelliler Haftası nedeniyle 10 Mayıs'ta, Zihinsel Engelliler Federasyonunun Çeşme'de düzenlediği kortej yürüyüşüne de katılan Olcay Yersel, aynı gün, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral ve ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan tarafından, Çeşme Belediyesi'nin önünden uğurlanmıştı. Yersel, önce Urla'ya kadar yürümüş ve Urla Kent Konseyi tarafından karşılanmıştı. Yersel, daha sonra Urla'dan Seferihisar'a, tekrar Urla'ya yürüdükten sonra, Engelliler Haftasının son günü olan 16 Mayıs'ta Çeşme'ye kadar yürüyerek, öğle saatlerinde Dalyan mahallesindeki Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda yürüyüşünü tamamladı. Olcay Yersel'e, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral tarafından, plaket verildi ve 'Farkında ol, Farkettir' yazılı bir tişört hediye edildi.

"Hiçbir yorgunluk hissetmeden yürüyüşümü tamamladım"

"Farkında ol, Farkettir Yürüyüşü"nü başarıyla tamamlayan Olcay Yersel, yürüyüşünün ardından yaptığı açıklamada, "Yürüyüşümün amacı sadece farkındalık oluşturmak. Bu ülkede engellilerin de yaşadığını, engellilerin de bir insan olduğunu anlatmak. Daha önce de söylediğim gibi, ailemde hiçbir engelli yok. Engelli ailelerinin kendilerine değer verildiğini, engellileri düşünen insanların da olduğunu kanıtlamak için yürüdüm. Biz onları seviyoruz. Hepimiz engelli adayıyız. Büyük bir zevkle yürüyüşümü tamamladım. Hiçbir yorgunluk hissetmedim" dedi.

"Engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir Çeşme için yola çıktık"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da bir açıklama yaparak, "Olcay Yersel, Yarımada Engelliler Meclislerinin düzenlediği programa uygun olarak, 'Farkında ol, Farkettir Yürüyüşü'nü tamamlayarak Çeşme'ye geldi. Olcay Yersel, yürüyüşünü, Özel Çocuklar Şenliği'nin yapıldığı bu okulda bitirdi. Çeşme Kent Konseyi olarak destek verdiğimiz bu şenlikte bu yürüyüşün sona ermesiyle, Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'ndaki öğretmen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, Çeşme'deki ve Türkiye'deki engellilere farkındalık yaratmaya çalıştık. Engellileri farketmek, sevgi göstermek ve dokunmak gerekiyor. Engellileri ve ailelerini anlamak gerekir. Çeşme'de engellilerin gezebileceği alanlar, yollar yapmak gerekir. Engelliye engel koymamak gerekir. Engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir Çeşme için biz yola çıktık. Engelliler Haftası'nın bitmesiyle her şey bitmedi. Asıl şimdi görevimiz başlıyor. Çeşme Belediyemize, Çeşme Kent Konseyi Engelli Meclisimiz ile beraber, engelliler için bir takım projeler üretip, Çeşme'deki engelli kardeşlerimize dokunabilmemiz, daha rahat bir yaşam sağlayabilmek için yola çıktık. Bu çıktığımız yolda da, Kaymakamımızdan da, Belediye Başkanımızdan da Milli Eğitim Müdürlüğünden de, duyarlı vatandaşlarımızdan da bize destek olmalarını istiyoruz. Hep beraber Çeşme'yi engellilerin daha iyi yaşayabileceği hale getireceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler İçin 150 Kilometre Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement