Engelliler İçin Dayanışma - Son Dakika
Güncel

Engelliler İçin Dayanışma

Engelliler İçin Dayanışma

Eski Bakanlardan İsmet Sezgin'in Oyuncu Nilgün Belgün'le Yaptığı Dans, Geceye Damgasını Vurdu

05.02.2011 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Engelli Bireyler Derneği tarafından düzenlenen "Engelli bireylere yardım" yemeğinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi.

Engelliler yarına yapılan müzayede de 117 bin 500 TL gelir elde edilirken, eski bakanlardan İsmet Sezgin'in oyuncu Nilgün Belgün'le yaptığı dans, geceye damgasını vurdu.

Döşemealtı'nda ilk kısmı tamamlanarak hizmete açılan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne yardım amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireyler Derneği tarafından Ramada Otel'de düzenlenen yardım yemeği, yardımsever vatandaşların, sanatçıların, işadamlarının, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin, medya temsilcilerinin buluştuğu özel bir ortamda gerçekleşti. Büyük bir dayanışma örneğinin gösterildiği geceye, Cahit Berkay, Vedat Sakman, Gökhan Kırdar, Gül Erda, Tuğba Özay ve Onur Akın, şarkılarıyla, Tamer Levent ve Kenan Işık okuduğu şiirlerle renk kattı. Eski bakanlardan İsmet Sezgin'in tiyatro oyuncusu Nilgün Belgün'le yaptığı dans ilgiyle izlendi. Geceye ünlü oyuncular Nehir Erdoğan ve Engin Çağlar da katıldı.

DİĞER KENTLERE ÖRNEK

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğuna dikkat çekerek, Engelliler Merkezi'nin bu bölgenin en önemli rehabilitasyon merkezi olacağını söyledi. Yapımında son aşamaya gelinen merkezin, rehabilitasyon yanında eğitim hizmeti verecek bir kurum, aynı zamanda bir okul olarak da hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Akaydın, projenin Türkiye'nin diğer kentlerine de örnek olacağını belirtti.

Engelli Bireyler Derneği Başkanı Gürsel Karabayır da Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin işlevleri konusunda açıklamalarda bulundu. Merkezin ilk etabının Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildiğini dile getiren Gürsel Karabayır, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bu tür merkezlerin yönetimleriyle bir araya geldiklerini, merkezin Avrupa standartlarında hizmet vermesi için her türlü hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

Gecede konuşan eski bakanlardan İsmet Sezgin ise "Bir insanın sorunu hepimizin sorunudur" diye sözlerine başladı. Sezgin, büyük bir yaraya parmak bastıkları ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediyesi ve Engelli Bireyler Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne en büyük katkıyı sunan işadamı ve yardımsever vatandaşlara Engelli Bireyler Derneği yöneticileri tarafından onur plaketleri sunuldu. Usta ellerden çıkmış değerli ürünlerin ve sanat eserlerinin satışına yönelik yapılan açık artırma son derece neşeli bir ortamda, kıyasıya bir yarış içinde gerçekleşti. Toplam 117 bin 500 TL gelir elde edilen açık arttırmada, Ressam Muzaffer Akyol'un iki tablosundan "Ölmez Ağacı Mustafa Kemal Ağacı" adlı tablosu işadamı Mustafa Yılmaz tarafından 20 bin TL'ye, "Çiçek Çocuğun Büyük Sorusuö adlı tablosu işadamı Mustafa Sak tarafından 15 bin TL'ye alındı. Modacı Erol Albayrak'ın eserlerinden "Umut Çiçek Açıyorö adlı kıyafet Ali Peker tarafından 12 bin TL'ye, "Venüsö adlı kıyafet ünlü oyuncu Nehir Erdoğan tarafından 12 bin TL'ye, Türkiye'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Ara Güler'in imzasını taşıyan "Eski İstanbul Kahvehaneleri" adlı orijinal fotoğraf Sancar Sayın tarafından 15 bin TL'ye alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler İçin Dayanışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement