Engelliler ile gaziler, 15 Temmuz şehitleri anısına su altı dalışı yaptı - Son Dakika
Güncel

Engelliler ile gaziler, 15 Temmuz şehitleri anısına su altı dalışı yaptı

Engelliler ile gaziler, 15 Temmuz şehitleri anısına su altı dalışı yaptı

15 Temmuz şehitleri, hain darbe girişiminin 3. yılında Bağcılar Belediyesi tarafından Üsküdar'da düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Dalışı" programıyla anıldı.

12.07.2019 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz şehitleri, hain darbe girişiminin 3. yılında Bağcılar Belediyesi tarafından Üsküdar'da düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Dalışı" programıyla anıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü dalgıçlarının da katıldığı etkinlikte Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Kulübü öğrencileri ile 15 Temmuz gazileri, İstanbul Boğazı'na tüplü dalış yaptı. Bağcılar Belediyesi ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde "15 Temmuz Milli İrade Dalışı" gerçekleştirildi. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda eğitim alan işitme, süreğen, görme, fiziksel ve zihinsel engelli kursiyerler ile 15 Temmuz gazileri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi Basın Ekspres yolunda durdurmak istediği tankın üzerinden düşerek yaralanan Bekir Yıldız ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yerden seken kurşunla yaralanan Hamit Hakan Yılmaztürk, yoğun bir ilgiyle karşılandı.

SU ALTINDAN ÇIKIŞTA TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Kulübü öğrencileri ve 15 Temmuz gazisi Yıldız ile Yılmaztürk dalgıç kıyafetlerini giyerek kurbağa adamlarla birlikte sualtına tüplü dalış yaptı. İstanbul Boğazı'nın derin sularında bir süre kalan engelliler ve gaziler su altından çıkışta 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatmak için Türk Bayrağı açtı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, "15 Temmuz Milli İrade Bayramı dolayısıyla bugün sualtı dalışı gerçekleştiriyoruz. Bağcılar Belediyesi olarak daha önce defalarca bu programı tekrarlamıştık. Her biri ayrı bir anlam ifade ediyor. Bugün de Bağcılar Belediyesi dalış takımı ile beraber 2 15 Temmuz gazimiz ve profesyonel dalgıçlarımız ile engelli kardeşlerimiz bayrak aşacaklar. 15 Temmuz bu ülkenin geleceğine ipotek koymak isteyenler dış güçlerle birlikte yapmış oldukları bu ülkenin tankıyla, uçağı ile beraber saldırısına karşı milletin asil duruşunu gösteren bir gündür. Bugünü unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına yapmış olduğumuz etkinlikte İnşallah gelecek nesiller bir daha bugünleri yaşamayacak" dedi. 15 Temmuz Gazisi Hakan Temiztürk, "3 yıl geçti bizim için halen ilk günkü gibidir. Kıyamete kadar bu topraklarda diri olması lazım sonuçta biz bu topraklarda olduğumuz sürece ülkemiz üzerinde emelleri olanlar ne şekilde gelirlerse gelsinler bu topraklarda onlara karşı bekleyecek olan insanlar her zaman olacaktır. Dalış bizim için çok farklı bir deneyim oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. Dalış yapan Engelli Tarık Kuru, "Çok gurur vericiydi. Bu dalışın anlam ve önemi çok çok farklı İnşallah bu bayrağı 15 Temmuz'da olduğu gibi kasteden çıkmaz. Ülke bir 15 Temmuz daha yaşamaz" ifadelerini kullandı.

(Mustafa Biçer/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler ile gaziler, 15 Temmuz şehitleri anısına su altı dalışı yaptı - Son Dakika

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement