Engelliler Kamera Karşısında - Son Dakika
Güncel

Engelliler Kamera Karşısında

MERSİN'in Erdemli İlçe Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü için 'Engelsiz Film' çalışması başlattı.

28.11.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Erdemli İlçe Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü için 'Engelsiz Film' çalışması başlattı. Proje kapsamında, engellilerin rol aldığı kısa filmin çekimine başlandı.

Yönetmenliğini Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Aslan'ın üstlendiği 'Engelsiz Hayaller' adlı 5 dakikalık filmin çekimleri Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi ve Coaster Cafe'de yapıldı. Kısa film, görme engelli bir gencin hayallerini gerçekleştirme yolundaki azmi ve bir diğer engelli vatandaşın bu kişiye destek olmasını anlatıyor.

Filmen yönetmeni Adem Aslan, ilk defe böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek "Beş dakikalık kısa filmimizde 5 engelli ve 5 çekim ekibi görv alıyor. Dört günlük çekimlerin ardından 3 Aralık'ta filmin gösterimini yapacağız" dedi.

Kısa film çekimlerinde rol alan görme engelli Mehmet Kırcılı (17) ve yürüme engelli İbrahim Uz (47), herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini, bu nedenle toplumun her kesiminin konuya duyarlılık göstermesini beklediklerini söyledi. - Erdemlimersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Kamera Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement