Engelliler online olarak bitki yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Engelliler online olarak bitki yetiştiriyor

Engelliler online olarak bitki yetiştiriyor

Riskli grupta bulundukları için online eğitime devam eden Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, ekran başından bitki yetiştiriciliği ve bakımı yapmaya başladı.

23.08.2021 11:00  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Riskli grupta bulundukları için online eğitime devam eden Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, ekran başından bitki yetiştiriciliği ve bakımı yapmaya başladı. Çocuklar bu dersler sayesinde hem önemli bilgiler elde ediyor hem de rehabilite oluyor.

2020 yılı mart ayından itibaren Türkiye'de görülmeye başlanan koronavirüsten en çok etkilenenlerin başında engelli grupları geliyor. Riskli gruba girdikleri için her türlü önlemi alan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri de yüz yüze eğitimlerine ara vermek zorunda kalmıştı. Engellilerin sosyal hayattan kopmamaları ve eğitimlerinden geri kalmamaları için bir yıl önce başlatılan online eğitim ara vermeden devam ediyor.

ÇİM ADAMLA EĞLENİYORLAR

Öğrencilerle internet üzerinden iletişime geçen eğitmenler, takı tasarımdan boncuk dizmeye ve makromeye kadar engellilerin motor becerilerini geliştirecek dersler veriyor. Bugüne kadar verilenleri başarılı bir şekilde yapan engellilerin son ders konusu ise bitki yetiştiriciliği ve bakımı oldu. Derslerde tohumların toprağa ekilmesinden fidanların bakımına kadar bitkilerin her aşaması anlatılıyor. Yararlı bilgiler öğrenen kursiyerler, çim adam deneyleri yaparak da eğlenceli zaman geçiriyorlar.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler online olarak bitki yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement