Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik - Son Dakika
Güncel

Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik

Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi ile Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı'nda 'Engelliler Haftası' nedeniyle 12 engelliye 1 günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı.

11.05.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi ile Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı'nda 'Engelliler Haftası' nedeniyle 12 engelliye 1 günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı. Yakınları, engellileri askeri elbiselerde görüncü gözyaşlarını tutamadı.

Garnizon Komutanlığı sahasında Kırıkkale ve farklı illerden gelen 12 engelli için yapılan törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, askerlerle engellilerin aileleri katıldı. Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Adem Koç, "Tarihi, şan ve şerefle dolu kahramanlık destanları yazan asil Türk milletinin bir ferdi olarak, bugün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Aynı değerler uğruna bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Bunun bir ifadesi olarak sizlerin huzurunda askerlik yemini ettik" dedi. Daha sonra temsili askerlik yapan engellilerden Yasin Tahan, engelliler adına dönem plaketini yaş kütüğe çaktı.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ise konuşmasında, "Kısa bir süre de olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" dedi.

Temsili askerlik töreninde Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelliler, yanaşık düzen eğitimi alarak tribünleri selamladı. 1 günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, tezkerelerini Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın elinden aldı. Engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA TEMSİLİ ASKERLİK

Şereflikoçhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 8 engelli genç, bir günlük temsili askerlik hizmeti yaptı.Temsili askerlik Hizmeti için Şereflikoçhisar Tatbikat Merkezi Komutanlığında bir tören yapıldı. Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Kurmay Albay Mustafa Çiçek törende yaptığı konuşmada, "Şerefli askerlik görevini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giyerek kahraman birer Mehmetçik olarak onur ve gururla karşınızda durmaktadırlar. Bugün hayatlarının belki de en anlamlı günlerinden birini yaşayan evlatlarınızın; hatırasını hayatları boyunca anılarından ve yüreklerinden çıkaramayacakları bir gündür" dedi.

Daha sonra Piyade Üsteğmen Onur Çelemli tarafından askerlik andı yaptırıldı. Temsili askerlik hizmeti faaliyeti anısına yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören geçişinin ardından tören sona erdi. Terhis belgesi alan engellilerin sevinci yüzmerine yansıdı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement