Engellilere 5 Yıldızlı Piknik - Son Dakika
Güncel

Engellilere 5 Yıldızlı Piknik

Engellilere 5 Yıldızlı Piknik

Esenler Belediyesi ilçede kurulu bulunan derneklerle birlikte ilçedeki engelli vatandaşlar için 5 yıldızlı bir piknik düzenledi.

14.05.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pikniğe katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Engelli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hayatın her aşamasında gösterme gayretindeyiz" dedi.

Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Engelliler Merkezi ( İSEM), ilçede kurulu bulunan engelli dernekler ve özel rehabilitasyon merkezleri işbirliğinde Esenler'deki engelliler için güzel bir piknik programı düzenledi. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde İSEM, ilçede kurulu bulunan Esenler Görme Engelliler Derneği, Esenler Ortopedik Engelliler Derneği, Esenler Zihinsel Engelliler Derneği başta olmak üzere tüm engelli dernekleri ve özel rehabilitasyon merkezleri işbirliğinde Esenler'deki engelliler, Göktürk Piknik Alanı'na götürüldü. Esenler Belediyesi önünden ve ilçenin değişik noktalarından hareket eden otobüslerle piknik alanına ulaşan engelli vatandaşlar ve yakınları, doğa ile baş başa güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Esenlerli engellilerin pikniğine Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, bazı belediye meclis üyeleri, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Derneklerden Sorumlu Başkan Danışmanı Mehmet Kaya diğer bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.

MASALARI TEK TEK GEZDİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, engelli vatandaşların piknik bölgesindeki masalarını tek tek ziyaret ederek kendilerinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Vatandaşlarla sohbet eden Göksu, "Düzenlediğimiz bu tür piknik ve çeşitli sosyal aktivitelerle sizleri sosyal hayatın her aşamasına katmak istiyoruz. Yalnız olmadığınızı her zaman ve her yerde göstermek istiyoruz. Sizlerle hayatı birlikte paylaşmak ve birlikte yürümek istiyoruz" dedi.

Piknikten son derece memnun kaldıklarını belirten engelli vatandaşlar ve aileleri de, "Sizlerden Allah razı olsun. Her sene evimizin önünden alıp buraya getiriyor, yediriyor, içiriyor, bu güzel havayı bize teneffüs ettiriyor ve yine evlerimize bırakıyorsunuz. Biz daha ne isteyelim" şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

KAVURMADAN ERİĞE KADAR

Pikniğe katılanlara, Esenler Belediyesi tarafından sıcak et kavurma, pilav, tatlı, ayran, su, ekmek, erik ve dondurma da ikram edildi. Gün boyu Göktürk Gölü Piknik Alanı'nda gezinen ve gönüllerince eğlenen engelli vatandaşlar ve yakınları, akşam saatlerinde yine otobüslerle Esenler'e döndüler.

UNDUK PİKNİĞİNE DE KATILDI

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Göktürk Gölü 4 Nolu Piknik alanında piknik düzenleyen Tosya Unduk Köyü Derneği pikniğine de katıldı. Davul-zurna ile karşılanıp uğurlanan Başkan Göksu ve Özkan burada dernek üyelerine kısa birer konuşma da yaptılar. Daha önce Esenler'in böyle bir imkana sahip olmadığını belirten Umut Özkan, "Allah'a şükür bugün böyle güzel bir piknik alanımız var" dedi ve pikniği düzenleyenlere teşekkür etti.

Göktürk Gölü Piknik Alanı'nın 3 senedir Esenler'in hizmetinde olduğunu dile getiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, "Her hafta sonu burada 14-15 bin kişi piknik yapıyor. Burayı her yıl daha güzelleştiriyoruz, biraz daha düzenli hale getiriyoruz. Şimdi bir projemiz daha var. Esenlerli çocuklar buraya gelip hafta sonları kamp yapabilecekler" dedi. Alo Piknik uygulaması başlattıklarını da hatırlatan Göksu, "Özellikle bayan kardeşlerime seslenmek istiyorum. Hafta için pikniğe mi gitmek istiyorsunuz? Eşinize yalvarmayın. Arayın belediyeyi sizleri buraya getirelim, güzel pikniğinizi yapın akşam da evinize bırakalım. Bunların hepsi ücretsiz" şeklinde konuştu. Başkan Göksu, Ramazan Bayramı sonrasında Esenlerli 12 bin kadına İstanbul Boğazı'nı gezdireceklerini de müjdeledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engellilere 5 Yıldızlı Piknik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement