Engellilere Özel Park Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Engellilere Özel Park Hizmete Açıldı

Engellilere Özel Park Hizmete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için 2 Bin 428 metrekarelik alan üzerine yaptırılan park hizmete girdi.

29.03.2013 10:20  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de trafik kazası geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Mustafa Bozbaş isimli gencin talebi üzerine Fethiye Belediyesi tarafından engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla 2 Bin 428 metrekarelik alan üzerine yaptırılan park törenle hizmete girdi. Kauçuk zemin üzerine kurulu çocuk oyun alanındaki fitness aletlerinde oynayan engellilerin sevinci görülmeye değerdi.

Fethiye Belediyesi tarafından Patlangıç

mahallesinde Bedensel engelliler için yaptırılan Mustafa Bozbaş parkının açılışında hemen her oyun aletindeki engelliler ile ailelerinin sevinci yüzlerinden okunuyordu.

2 Bin 428 metrekarelik parkta kauçuk zemin üzerine kurulu çocuk oyun alanı, Fitnesss aletleri, Basketbol sahası, tenis kortu, sosyal alanlar ve 900 metrekarelik çim alandan oluşan parkta engellilere özel tuvalet ve birde büfe yer alıyor.

Açılış törenine Fethiye Garnizon komutanı Jandarma Binbaşı Faruk akıncı, MHP ilçe Başkanı

Hamdi Gürbüz, daire amirleri, engelli dernekleri başkan ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Fethiye Belediyesi park ve bahçeler müdürü Durmuş Sazcı yaptığı kısa konuşmada bedensel engelliler parkı ile ilgili olarak bilgiler aktardıktan sonra engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla projelendirilen parkta aileler bilgi alışverişinde bulunarak en çok ihtiyaç duydukları konularda birbirleriyle iletişim kurma imkanına da kavuşacaktır" dedi. Bedensel engelli Mustafa Bozbaş'ta kendi adına yaptırılan park için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekür etti.

"SAĞLAM OLMANIN FİTRESİ ZEKATINI VERİYORUZ"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'da yaptığı konuşmada "engelli deyince bir tarafımız dayanamıyor. Mustafa Bozbaş isimli kardeşimiz bu parkın yapılması için talepte bulununca tüm engellilerin sıkıntılarının azalması sevinçlerinin artması için harekete geçerek tamamladık. Bizler sağlam olmanın fitresini, zekatını veriyoruz. Hemen hepimiz yarı bir engelli sayılırız. Kendi imkanlarımız ölçüsündeki yatırımları yapıyoruz. Ancak Ankara ve Bakanlık izninde olan projelerden yapamadıklarımız var. Zamanı gelince o konuda da bilgi aktarırız" dedi. Fethiye belediye başkanı Behçet Saatcı Altı nokta körler derneği için mutlaka bir dernek binası yaptıracaklarını da söyledi.

Mustafa Boztaş engelliler parkının açılışını Bedensel engelli Mustafa Bozbaş ile eşi Kader Bozbaş birlikte yaparken törene katılan bedensel engelli gençler ve çocuklar oyun aletlerinde oynarken adeta kendilerinden geçtiler. Mahalle muhtarı Ali Cabbar mahalle sakinleri adına Belediye Başkanı Behçet Saatcı ya teşekkür ederek bir buket çiçek sundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilere Özel Park Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement